IBM-somling bra for EDB

IBM-somling bra for EDB

EDB bekrefter at IBM-sommel sørger for forlenget samarbeidet med Yara. EDB sikrer seg samtidig en ny kontrakt verdt 100 millioner kroner.

Forrige uke ble det klart at EDB varsler oppsigelse av kontrakter med Oslo kommune. Som et resultat vil selskapets inntekter innen it-drift dale med 40 til 50 millioner kroner årlig, og 30 ansatte er varslet sparket.

LES OGSÅ: EDB sparker 30 ansatte

Allerede i desember kunne Computerworld melde at EDB ikke lenger drev applikasjonsdrift for kommunen.

LES OGSÅ: EDB ute av Oslo kommune

Men samtidig som forholdet med kommunen er kjølig, forblir forholdet til Yara hett.

IBM for trege

Statoilhydros driftsselskap IS Partner ble kjøpt av EDB i januar i fjor, og drifter for Yara. Men planen var at IBM skulle ta over dette. Nå melder Finansavisen at IBM ikke klarer å holde tidsfristen, og dermed beholder EDB avtalen med gjødselgiganten ut året.

- Slik det ser ut nå, kommer vi til å levere it-tjenester for 100 millioner kroner til Yara i 2009, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB til Finansavisen.

Dette blir bekreftet av en pressemelding. Her skrives det at dagens leveranser til Yara, som skal overføres til IBM, blir utvidet til å vare ut 2009. I tillegg har EDB og Yara inngått en ny fireårig avtale om applikasjonsutvikling og konsulenttjenester med en verdi på opptil 100 millioner kroner.

"Et nytt kapittel i et langt og fruktbart samarbeid mellom våre to selskaper", sier konserndirektør for forretningsområdet industri i EDB, Ivar Arne Børset, i pressemeldingen.

Dermed ser ikke det nye året så grått ut for EDB som man kunne frykte.

- Vi har en god finansiell stilling, og det er god visibilitet i selskapet. Vi tar også med oss en sterk ordrereserve inn i 2009, sier Rangnes til Finansavisen.

IT-Karriere