IBM: - Spør ledelsen for du kritiserer oss

IBM: - Spør ledelsen for du kritiserer oss

Claus Bobjerg Juul skulle ha spurt ledelsen i IBM før han gikk ut og kritiserte selskapet for jobbkarteller.

Dansken Claus Juul fikk sparken etter at han kritiserte IBM. I et internt notat til selskapets 7.000 ansatte, som ble publisert på selskapets intranett, forklarer ledelsen at Juul først burde ha spurt før han gikk offentlig ut med meningene sine.

Den interne beskjeden ble sendt ut siste uke til medarbeiderne i IBM Danmark etter at Juul hadde dratt opp en sak om jobbavtaler på selskapets generalforsamling i USA. Juul liker dårlig at IBM i Danmark har inngått kartellavtaler med store kunder om å¨ikke ansette hverandres ansatte.

- IBM har en åpen dør-politikk, som gjør det meget enkelt internt å bringe en sak opp til IBMs ledelse og få svar på sin henvendelse. Vi forventer at alle IBM-ere bruker denne muligheten, og ikke bevisst setter den til side til fordel for eksterne kanaler, skriver pressesjef Marie-Louise Arnfast i IBM Danmark.

LES OGSÅ: IBM-ansatt sparket for illojalitet

- Journalister lytter ikke

Sikkerhetskonsulent Juul saksøker IBM for 180.000 kroner, fordi han uten å vite det har vært underlagt jobbkarteller. Nå har han fått fyken for "illojalitet".

IBM Danmark slår i notatet fast at virksomheten fortsatt har jobbkartelavtaler, samtidig som selskapet går hardt ut mot mediene.

- Vi har orientert journalistene, som har henvendt seg til oss, om flere av disse forholdene - men kun ganske få har valgt å viderebringe våre generelle synspunkter, klager Arnfast i notatet.

Norgessjef Morten Thorkildsen har tidligere sagt til Computerworld.no at det ikke finnes lignende forhold her i landet.

Les hele interne notat fra IBM på Computerworld Danmark

LES OGSÅ: - Ingen kartellavtaler i Norge

Les om:

IT-Karriere