IDC: - Bunnen er nådd

IDC: - Bunnen er nådd

It-bransjen har nådd bunnen, men må vente på veksten, mener IDC.

Per Andersen er administrerende direktør i IDC Norden og for Benelux-landene. Til danske Computerworld sier han at han tror it-bransjen nå har nådd bunnen og at nedgangen i markedet vil begynne å flate ut.

- Det er litt avhengig av hva man ser etter, men de underliggende parametre er i klart bedring, sier Per Andersen til avisen.

Han legger til at dette ikke betyr en umiddelbar økning av it-investeringene.

- Tradisjonelt tar det litt tid fra økonomien snur til investeringene øker, konstaterer Andersen.

Analysehuset bygger vurderingene blant annet på at antallet konkurser er stabilisert. En annet parameter er økonomenes vurdering samfunnsøkonomien, som generelt har blitt bedre.

- Vi er ikke i tvil om at bunnen er nådd. Det betyr ikke en voldsom it-vekst. Vi kan håpe, at tilstanden ikke forverres i forhold til første halvår. Vi skal inn i første halvår 2010 før vi ser områder som kommer i gang igjen, sier Per Andersen.

Vekst i mykvare

Han forklarer at det er stor forskjell på når de forskjellige delene av it-bransjen - og forskjellige kundesegmenter vil merke en bedring i markedet.

- Vi forventer at det er programvare og tjenester som vil vise vekst i 2010. Maskinvare vil ha vesentlig lavere vekst, men kommer også fra et meget lavt nivå, sier IDC-direktøren.

- Innen to år vil finanssektoren bli et godt område - der skjer det store endringer - som betyr store it-investeringer, mener Andersen.

Les om:

IT-Karriere