- Idiotisk å sparke Hurd

- Idiotisk å sparke Hurd

Oracle-sjef Larry Ellison slakter HPs sparking av Mark Hurd.

Tidligere HP-sjef Mark Hurd får nå støtte fra Oracle-topp Larry Ellison. I en mail til New York Times gir Ellison sin støtte til Hurd, men benytter også anledningen til å rette kritikk mot HP-styret og dets håndtering av saken.

- HP-styret har akkurat foretatt den verste personalbeslutningen siden idiotene hos Apple sparket Steve Jobs for mange år siden, skriver Oracle-sjefen i brevet.

Gode venner

Det er imidlertid ikke spesielt overraskende at Ellison tar sin konsernsjefkollega i forsvar. HP og Oracle er viktige partnere, og de to herrene Ellison og Hurd er dessuten nære venner, etter hva New York Times erfarer.

I 1985 ble Steve Jobs presset ut av Apples rekker etter en intern maktkamp. Drøye ti år senere var imidlertid Jobs tilbake i selskapet etter at Apple annonserte kjøpte av Next Computer, et selskapet Jobs hadde etablert i mellomtiden.

- Falske anklager

Ellison stiller seg undrende til hvordan styret kom frem til beslutningen om å sparke Hurd. Han mener styret burde håndtert saken annerledes, både av hensyn til aksjonærer, ansatte og HPs partnere.

- Styret erkjenner at de har undersøkt anklagene mot Mark om seksuelle trakassering og har kommet frem til at de er falske, fortsetter Ellison i sin korrespondanse.

Les om:

IT-Karriere