- Ikke kutt i opplæringen

- Ikke kutt i opplæringen

Glem finanskrisen. Det er nå det lønner seg å ta med de ansatte på kurs i Barcelona eller Florida, mener Global Knowledge.

Det er full aktivitet i lokalene til Global Knowledge. Alle rom er opptatt, og daglig leder Per Helge Devold må låne et møterom hos naboen to etasjer opp.

- Det er rundt 70 stykker på kurs i dag. Jeg tror vi aldri hatt det så travelt som nå, sier han.

For ikke alle bransjer rammes av den økonomiske nedgangen. Kompetanseheving er i både offentlig sektor og det private næringslivet områder det satses hardt på.

- Jeg synes det er altfor mye negativ vinkling på krisen. Det er tøft for noen, men det er langt fra helsvart, sier Devold.

Spesialiserte kurs

Global Knowledge i Norge er en del av et internasjonalt konsern med 3000 ansatte og kontorer i 58 land. I Norden samarbeider selskapets virksomheter i Norge, Sverige og Danmark tett. Instruktørene går på deling, slik at alle de over 50 instruktørene kan brukes på tvers av grensene. Men det hender også at eksperter fra andre land kommer over, i forbindelse med mer spesialiserte kurs.

- Vi har en utrolig bredde i tilbudet. Til sammen har vi over 800 ulike it-faglige kurs. Også sertifisering er interessant for mange av våre kunder, sier Devold.

Hardcore it-kompetanse.

Devold er ikke overrasket det går bra med Global Knowledge. Behovet for oppdatert kompetanse er høyt i Norge, og de siste årene har mangel på arbeidskraft sørget for at de eksisterende it-ekspertene må utvikle seg enda mer.

- Vi har primært fokus på hardcore it-kompetanse, både innen offentlig sektor og privat næringsliv. Vår typiske kursdeltager jobber med teknologi, og trenger etter tre til fem år en oppdatering, for å følge med teknologiens utvikling, sier Devold.

Selskapet har kjørt brukeropplæring i det offentlige, men retter seg nesten utelukkende mot fagkurs for spesialister.

Det offentlige viser størst interesse for kursene. Les videre på neste side!

Les om:

IT-Karriere