IKT Grenland på Europa-toppen

IKT Grenland på Europa-toppen

It-klyngen i Telemark får skryt i ny undersøkelse.

Næringsklyngen IKT Grenland ble bokstavelig talt grunnlagt i ruinene etter papirfabrikken Union i Skien. Da industrien flagget ut, kom it-firmaene inn.

Det tyske analysebyrået Kompetenznetze, som ligger under den tyske regjeringen, har nå tatt med klyngen i sin årlige vurdering av europeiske næringsklynger.

Grenlands-gjengen kommer blant de fem beste av de 100 klyngene som er vurdert, og blir utpekt som den aller beste blant de 12 rene it-klyngene som er med i undersøkelsen.

Begeistrede ledere

- Dette er en solid anerkjennelse av det unike IKT-miljøet som har vokst frem i Grenland, sier prosjektleder Tor-Arne Bellika i IKT Grenland i en pressemelding.

Også Per Stensland i Innovasjon Norge, som leder klyngesamarbeidet i Norge, er begeistret over resultatet.

- At IKT Grenland skårer så høyt i en internasjonal sammenligning, er til stor inspirasjon for andre norske næringsklynger. IKT Grenland skårer også høyest av absolutt alle næringsklyngene som er vurdert på hvor dyktig ledelsen av klyngen er på å bidra til felles synergier og positive effekter av at bedriftene samarbeider.

Stor vekst

Blant medlemmene i klyngen finner vi selskaper som 24Sevenoffice, Ez Systems, Fast og Netcom. De har også sin egen "it-Oscar"; Grenland Expo.

- Når vi sammenligner veksten i ikt-næringen for ulike deler av Norge, ser vi at Telemark og Grenland er i en særstilling. Vi har hatt enorm vekst sammenlignet med alle andre regioner i Norge, forteller Bellika.

- Vi mener det er mange grunner til å velge Grenland hvis man vil etablere ikt-virksomhet.

IT-Karriere