Informatikk-oppkjøp koster arbeidsplasser

Informatikk-oppkjøp koster arbeidsplasser

Ementor har kjøpt tre selskaper i det siste. For noen betyr det at jobben ryker.

Med tre oppkjøp i det siste kvartal har Ementor styrket sin posisjon på det nordiske markedet. For de ansatte i Informatikk vil integreringsprosessen medføre tap av arbeidsplasser.

- Vi vil se på alle stillinger og vurdere kompetansen til hver enkelt ansatt. Det betyr at ikke alle kan bli med videre, sier konsernsjef Jo Lunder til Computerworld.no, uten å tallfeste kuttene.

LES OGSÅ: Ementor kjøper Informatikk

Integreres for fult

Ementor har levert sterke kvartalstall, med sterk fokus på kostnader. Snuoperasjonen som Jo Lunder har gjennomført de siste to årene har ført selskapet tilbake til kjerneområde, volumsalg av it-infrastruktur. De tre oppkjøpene vil ikke endre på Lunders fokus på bunnlinjen.

- Oppkjøpene er gode nyheter for våre aksjonærene. Vi er strategisk bedre posisjonert enn før. Vi vil opprettholde våre løfter til aksjonærene, sier han.

For ansatte i Tre65 og danske Dmsave vil dette i utgangspunkt ikke medføre store endringer.

- For Tre65 og Dmsave gjelder det mest synergier på salgsnivå. Det betyr at vi har lite overlapp i organisasjonen på prosessnivå som vi kan integrere.

Informatikk kan integreres for fullt, både på salgsnivå, og på prosessnivå.

- Når det gjelder Informatikk må vi etter hvert vurdere hvordan vi skal gjøre det. Vi lever jo av å være kostnadseffektive. De betyr at vi vil gå videre med de mest kompetente medarbeidere, sier Lunder.

Ble for lite

Tor Arnstorp, administrerende direktør i Informatikk, vil ikke kommentere de eventuelle oppsigelsene.

- Nei, vi har ikke hatt anledning å se på det. Jeg vil i grunn ikke kommentere dette, oppkjøpet må først godkjennes av Kredittilsynet. Men jeg har full tillit til de nye eiere, sier han til Computerworld.no

Arnstorp tror de fleste ansatte vil være positive til oppkjøpet, der Informatikk vil stille sterkere på markedet.

- De siste årene har det vært en del sammenslåinger, og det har medført at vi har blitt et mellomstort selskap i kampen med de andre. Sammen med Ementor vil vi stå sterkere. Ementor er en fin organisasjon for oss, sier han.

Lunder påpeker for øvrig at eventuelle oppsigelser kan gjelde avdelingene i alle nordiske land, men at det ikke er sikkert at den norske delen av virksomheten rammes.

LES OGSÅ: Solid fra Ementor

IT-Karriere