Ingen krise i it-bransjen

Ingen krise i it-bransjen

Selv om finansverdenen vakler, tror analysebyråene Forrester og Gartner på fortsatt vekst i it-bransjen. - Jeg er også optimist, sier Per Morten Hoff i IKT-Norge.

Mens alle piler peker nedover, er it-bransjen foreløpig forholdsvis vernet fra den økonomiske nedgangen som verden sliter med. I motsetning til tidligere nedgangstider, da it-selskapene fikk en stor del av regningen, er ekspertene positiv til hvordan finanskrisen skal slå ned denne gangen.

- It-markedet er enda sterkere enn vi trodde, vi regner med fortsatt vekst i perioden fremover, skriver analyseselskapet Gartner i en fersk rapport.

Selskapet regner imidlertid med at veksten vil være lav de neste seks månedene, men at markedet igjen vil ta seg opp høsten 2009. Gartner Group anbefaler derfor selskaper å operere med to budsjetter til neste år, hvorav det ene bør være et budsjett basert på et vekst-scenario.

Seks prosent

Også Forrester tror it-markedet vil fortsette å vokse, skriver Abelia på websiden sin.

Analyseselskapet har justert opp prognosene for vekst i inneværende år fra 3,4 til 5,4 prosent. Forrester regner også med en lavere vekst frem til andre halvår av 2009, men regner med en vekst på seks prosent i markedet for 2009.

Hvis spådommen holder, betyr det at it-bransjen kan gå mot strømmen.

Solid

Per Morten Hoff, daglig leder i IKT Norge, ser i spådommene en bekreftelse av hans egen analyse. Hoff tror at krisen ikke vil ha stor utslag på it-bransjen.

- Vi har spådd en god vekst i 2009, men det er noen utviklingsmomenter i forhold til finanskrisen. Jeg tror ikke vi skal slippe utenom, men mener det vil være generelt gode forhold for it-bransjen, sier Hoff.

Hoff håper at den norske it-bransjen har mye å gå på, slik at krisen er over før den merkes her til lands. På grunn av sterke ordrebøker, vil bransjen fungere som vanlig i hvert fall til andre kvartal i 2009. Da kan krisen være over, og markedet på vei opp igjen.

- Vi vil ikke se konjunkturene i finanskrisen før i andre kvartal 2009. Vi håper at krisen er over til den tid, eller at det har roet seg ned, er kanskje riktigere å si, sier Hoff.

Hoff påpeker det vil være sterk behov for it fremover, og at det vil styrke bransjen.

- Jeg er optimist. It-bransjen er veldig annerledes skrudd sammen nå enn under dotcom-krisen. Selskapene er mye mer solide, sier han.

Les om:

IT-Karriere