Ingen oppsigelser i IBM

Ingen oppsigelser i IBM

IBM la fram solide kvartalstall, og avkreftet ryktene om masseoppsigelser i selskapet.

I går kveld la IBM frem sine regnskapstall for fjorårets fjerde kvartal, og det var overraskende lysning for aksjonærene. Omsetningen falt riktignok seks prosent til 27 milliarder dollar, men resultatet på 4,4 milliarder dollar var 12 prosent bedre enn på samme tid i fjor.

For 2008 sett under ett, ble omsetningen rekordhøye 103,6 milliarder dollar og et resultat før skatt på 16,7 milliarder.

Finansdirektør Mark Loughride mener første halvdel av 2009 vil bli vanskeligere enn årets seks siste måneder. IBM forventer en flat omsetningsutvikling fram til sommeren, og deretter videre vekst.

Ingen oppsigelser

Kvartalspresentasjonen inneholdt ingen nyheter om oppsigelser, slik det har vært ryktet den siste tiden.

- Vi er fortsatt avventende til hva som skjer. Vi vet at folk har fått beskjed om å se seg om etter nye jobber, sier fagforeningsleder Lee Conrad i IBM/CWA til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Den amerikanske fagforeningen har oppfordret IBM til å fryse tilbakekjøp av egne aksjer, fjerne direktørstillinger og kutte lederlønninger for å hindre oppsigelser. De krever også åpenhet om eventuelle kutt og om arbeidsplasser vil bli flyttet utenlands.

IT-Karriere