Ingvild Myhre tilbake til mobiltoppen

Ingvild Myhre tilbake til mobiltoppen

Ice har ambisjoner om å øke omsetningen fra 361 millioner kroner i fjor til 2,7 milliarder kroner i 2019. Selskapet er innstilt på å bygge sitt eget rene 4G-nett.

Ingvild Myhre blir styreleder i ICE og er tilbake i en sterk maktposisjon i norsk mobilverden.

Hun har tidligere ledet Alcatel Telecom og Telenor Mobil i Norge pluss at hun var drivkraften bak etableringen av Network Norway – som i dag utgjør omlag halvparten av Tele2-konsernets virksomhet i Norge. Hun har lenge vært involvert i ICE som styremedlem i det svenske morselskapet som igjen er kontrollert av Access Industries.

Vinneren av Post- og teletilsynets 4G-auksjon, Telco Data AS, har blitt til Ice Communication Norge AS og søster av Ice Norge AS, som opererer den mobile bredbåndsvirksomheten ice.net. Ingvild Myhre blir styreleder i bbegge de to norske ICE-selskapene.

Aggressive planer

Selskapet kommenterer ikke de operative opplysningene i lånepapirene, men en omsetning på 2,7 milliarder kroner i 2019 vil bety iallfall 700 000 norske mobilkunder der de har 100 000 i dag. Dette om vi sammenlikner med for eksempel Tele2s omsetning i dag på vel 4 milliarder kroner med 1,2 millioner kunder.

- Det er ambisiøst. Jeg sier ikke at det er umulig, men det er optimistiske anslag, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie overfor DagensIT.

Samarbeid fortsatt aktuelt

Ifølge Eivind Helgaker i ICE Norge utelukker ikke de nye planene samarbeidskonstellasjoner med f.eks. Tele2. Og Tele2-konsernet bekrefter nå at salg av selskapet i Norge er en av opsjonene i deres strategiske vurderinger.

Access Industries/ AINMT Scandinavia Holdings AB har nettopp fulltegnet obilgasjonslån på 1.5 milliarder kroner for bruk i Norge. Ifølge DagensIt skal det foruten 740 millioner SEK i lisenskjøp være investert 900 millioner SEK i ICE i Norge til nå.

ICE sendte først ut informasjon om det store lånet og organiseringen i Norge etter at DagensIt hadd fått innsyn i lånepairene. Tilbakeholdenheten med konkret informasjon om operative planer skyldes trolig nettopp forhandlinger med Tele2 - sannsynligvis på eierplan.

Rent 4G-nett

Tidligere i uken oppdaget vi at ICE hadde et rent 4G LTE-nett i prøvedrift i Oslo. Planen er ifølge lånepapirene som DN/DagensIT har fått innsyn i å kun satse på 4G. ICE mener de kan nå 70 prosent av befolkningen med å doble dagens mobilmaster til 1100.

Årsaken er at ICE nå disponerer mange lave langtrekkende frekvenser – både 450 MHz, 800 Mhz og 900 Mhz i tillegg til kortrekkende 188 MHz.

Det går også fram at ICE vil leie nett der de ikke har dekning selv. Hvordan de skal løse taleutfordringen – og de må selvsagt også ha tale skal de nå sine kundemål – går ikke fram av lånepapirene. Trolig vil de satse på IP-basert løsning via den kommende standarden Volte.

Les om:

IT-Karriere