It-bransjen unngår ansettelser

It-bransjen unngår ansettelser

IKT-Norge og Xtra personell skal samarbeide om utleie av it-spesialister. - Fleksibilitet er trenden, mener Per Morten Hoff.

IKT-Norge har valgt å inngå en samarbeidsavtale med bemanningsbyrået Xtra personell. Avtalen vil gi medlemsbedriftene i IKT-Norge muligheter for fleksible bemanningsløsninger og medlemsfordeler på bemanningstjenester, samtidig som den styrker Xtra personells markedsposisjon innen utleie av it-personell.

- Dette er ikke en direkte følge av finanskrisen, vi har snakket om dette lenge. Men krisen vil bidra til at det blir ytterligere behov for fleksible løsninger, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge.

Kort responstid

Interesseorganisasjon IKT-Norge teller 400 medlemsbedrifter som samlet omsetter for 160 milliarder kroner. Xtra personell leverer bemanningstjenester til kompetansekrevende oppgaver og er blant Norges største leverandører av it-personell.

Avtalen innebærer blant annet at IKT-Norges medlemsbedrifter garanteres høy tilgjengelighet, rask responstid og dedikert kundeansvarlig hos Xtra personell.

- Med denne avtalen kan vi gi medlemmene noen ekstra medlemsfordeler. Det går ikke på pris, men en del andre funksjoner, som garantert responstid. Mye handler i dag om å få ting raskt på plass, sier Hoff til Computerworld.

Xtra personell har en markedsandel på omlag 30 prosent innen utleie av it-personell i Norge.

Trend

Hoff ser at den norske it-bransjen har et økende behov for å kunne ta oppdrag på kort tid, og skalere organisasjonen opp eller ned etter behov. Store prosjekter krever mye ekstra kompetanse, mens bransjen i usikre tider heller vil leie enn eie.

- Vi ser at fleksibilitet har blitt ekstrem viktig for it-selskaper, sier Hoff.

Xtra personell as er ett av Norges ledende bemanningsselskaper med mer enn 1200 vikarer i arbeid. De vil bli mer ettertraktet til tross for at arbeidsledighet er i vekst.

- Bedrifter trenger dette for å ta toppene i arbeidsmengden. Med ekstra folk i travle tider kan man få flyt på prosjektene, sier Hoff.

Les om:

IT-Karriere