It-budsjettene kuttes enda mer

It-budsjettene kuttes enda mer

Bedringer i finanskrisen får ikke følger for it-budsjettene. Gartner nedjusterer igjen.

Gartner har oppdatert beløpet for de globale it-investeringene, som viser at den økonomiske resesjonen fortsetter med en nedgang i alle de store segmentene i it-industrien. Dermed nedjusterer analyseselskapet verdien av det globale it-markedet, og regner med en nedgang på seks prosent til 3200 milliarder dollar i 2009.

I mars anslo Gartner en nedgang i it-investeringer på 3,8 prosent. Bakgrunnen for den nye nedjusteringen er forstatt nedgang i alle de fire store it-segmentene; maskinvare, programvare, it-tjenester og telekom.

- Mens den globale økonomiske nedgangen roer seg litt ned, vil årets it-budsjetter fortsatt bli kuttet og konsumentene trenger mer overtalelse før de igjen tar sjansen på å løsne opp på strikken rundt lommeboken, sier forskningssjef og ansvarlig for estimater i Gartner, Richard Gordon i forbindelse med fremleggelsen av de nye estimatene.

LES OGSÅ: - It-avdelingen strammer livreima

Tøffe tider

Det er særlig i maskinvaremarkedet det er tøffe tider. Dette segmentet har falt hele 16,3 prosent siden 2008, mens investeringer i programvare har hatt en nedgang på mer beskjedne 1,6 prosent i samme periode.

Tall fra Gartner viser også et fall i markedet for it-tjenester på 5,6 og telekom-markedet opplevde et fall på 4,6 prosent.

Gartner forventer imidlertid at det globale it-markedet vokser igjen i 2010 med 2,3 prosent, og venter en gjennomsnittlig vekst på 1,8 prosent for perioden 2008 til og med 2013.

Til neste år ser analyseselskapet for seg at maskinvare vil utvikle seg ganske flatt, mens programvare vil kunne se et økning på 3,2 prosent i forhold til i år.

Også markedet for it-tjenester vil se en økning på tre prosent utover 2010, mens investeringer i telekom vil øke med 2,3 prosent – spår analyseselskapet.

LES OGSÅ: Jakten på gode prosjekter

Les om:

IT-Karriere