It-budsjettene kuttes ikke

It-budsjettene kuttes ikke

De fleste ledere skjønner at it er viktig, og velger å la de norske it-budsjettene stå urørt.

En av fem it-sjefer opplever at ledelsen har liten forståelse for it-avdelingens utfordringer og behov.

Det viser en undersøkelse utført av Medialect på vegne av konsulentselskapet Steria. 100 it-sjefer i noen av Norges største bedrifter og organisasjoner har blitt spurt.

Men selv om mange opplever dårlig forståelse, svarer de fleste, hele 76 prosent, at toppledelsen har stor forståelse for hva it-sjefene trenger.

LES OGSÅ: - Ta stilling til Unified Communication!

Kanskje derfor, oppgir mange at it-budsjettene deres ikke blir slaktet med sparekniver i tiden fremover. Tre av ti får faktisk mer penger til neste år, mens bare én av ti får mindre.

- De gullrush-lignende tidene vi har sett i it-sektoren er nok over for denne gang, men vi opplever ikke at det er full bråstopp over hele fjøla. Etterspørselen er på vei ned i enkelte bransjer, mens andre segmenter viser gode takter. I et slikt miljø sier det seg selv at konkurransen vil bli mer intensiv, særlig i de lukrative delene av markedene, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i Steria i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sparer penger på insourcing

82 prosent av it-sjefene oppgir "forbedre prosesser og effektivitet" som de viktigste forretningsutfordringene fremover. Over halvparten var også svært opptatt av å oppfylle nye krav fra forretningssiden.

- En typisk it-avdeling anno 2008 sitter ikke bortstuet på et rotete datarom, men er i stedet en viktig tilrettelegger for verdiskaping i sin bedrift, avslutter Lindgren.

IT-Karriere