It-budsjettene tilbake på 2005-nivå

It-budsjettene tilbake på 2005-nivå

Men i år får it-sjefene penger til virtualisering og cloud computing.

- 2009 var et av de vanskeligste årene for it-direktører i både det private og offentlige. De måtte takle budsjettkutt, utsatte prosjekter og større krav til tjenester med færre ansatte, forteller Gartner-direktør Mark McDonald.

- Dette skal forandre seg i 2010.

Han har ledet arbeidet med den nye rapporten fra Gartner, hvor de har spurt nærmere 1600 it-ledere om budsjettet for 2010.

- Økonomien vil gå fra nedgang til gjenreisning, og organisasjonene vil endre strategiene fra kostnadskuttende effektivitet til verdiskapende produktivitet, tror McDonald.

Fra support til bidrag

I 2009 falt budsjettene ned til et 2005-nivå. I alt skal de ha falt med 8,1 prosent i gjennomsnitt. Ifølge Gartner vil ikke budsjettene komme seg etter dette store fallet.

Men den gode nyheten er at de ikke skal falle mer, om alt går som Gartner tror. Analytikerne regner med en vekst i budsjettene på 1,3 prosent. Dermed åpner det seg for mer givende arbeidsoppgaver for it-lederne.

- It-direktører vil se 2010 som en mulighet til å ta it fra å bare være en support-funksjon, til å bli en strategisk bidragsyter med fokus på innovasjon og konkurransefortrinn, tror McDonald.

Smidige og ytende

Gartner har spurt it-lederne om hva som blir prioriteringene i 2010. Den soleklare vinneren er virtualisering, etterfulgt av cloud computing og web 2.0.

Business intelligence har i fem år har toppplasseringen, men faller nå ned til femteplass. Ifølge Gartner illustrerer dette en skifte fra fokus på kostnadsreduksjon, til å yte mer.

- Disse teknologiene kan skape muligheter for it til å bytte rolle, om de blir brukt riktig, sier McDonald.

- Asymetriske teknologier som virtualisering, cloud computing og web 2.0 kan få selskaper ut av tunge investeringsmodeller som har begrenset it-avdelingens smidighet.

Her er hva it-lederne vil fokusere på i 2010, ifølge rapporten:

  1. Virtualisering
  2. Cloud computing
  3. Web 2.0
  4. Nettverk, tale- og data-kommunikasjon
  5. Business Intelligence
  6. Mobile teknologier
  7. Data/dokument-styring og -lagring
  8. Service-orienterte applikasjoner og arkitektur
  9. Sikkerhet
  10. It-ledelse

Les om:

IT-Karriere