It-giganter under etterforskning

It-giganter under etterforskning

Mulige avtaler mellom it-giganter om ikke å rappe nøkkelpersoner fra hverandre.

Det amerikanske justisdepartementet etterforsker mulige avtaler mellom it-giganter om ikke å rappe nøkkelpersoner fra hverandre.

Foreligger slike avtaler, er det nemlig brudd på amerikansk konkurranselovgivning. Department of Justice (DOJ) etterforsker nå om Google, Yahoo, Apple og andre teknologiselskaper bryter loven ved å ha avtalt seg i mellom om ikke fiske ansatte over til egen virksomhet.

Ifølge Washington Post er ikke fokuset for etterforskningen helt klart. Men ifølge to anonyme kilder avisen har hatt kontakt med, dreier det seg om ansettelsespolitikk.

LES OGSÅ:

En av tre ansetter flere

Avisen skriver at det amerikanske justisdepartementet (DOJ) har fått beskjed av president Barack Obama om å øke fokuset på konkurranselovgivningen for å sikre fri konkurranse.

Assisterende statsadvokat Christine Varney hos justisdepartementets avdeling for konkurranse, fortalte i mai at myndighetene nå vil øke fokuset på teknologi- og internettselskaper. Målet er en tøffere håndheving av dagens konkurranseregler og samtidig finne nye metoder for å sikre en fri konkurranse, skriver Computerworlds egen internasjonale nyhetstjeneste.

Flere teknologiselskaper, inklusive Google, er i myndighetenes søkelys for mulig konkurransevridende virksomhet.

LES OGSÅ:

Her er Googles suksessoppskrift

Les om:

IT-Karriere