It-selger må ut med millioner

It-selger må ut med millioner

Ragnar Frøland i Norsk Data Senter må betale tre tidligere kolleger hele fem millioner kroner for avtalebrudd.

Norsk Data Senters toppselger Ragnar Frøland gikk på en skikkelig smell da saken mot ham var oppe i Moss tingrett. Frøland ble nemlig dømt til å betale tre tidligere kolleger hele fem millioner kroner for avtalebrudd, skriver Moss Avis.

– Det er en skandale at en privatperson skal kunne dømmes til å betale et så stort erstatningsbeløp. Jeg kan slett ikke betale fem millioner kroner. Dommen er dessuten full av faktafeil, sier Ragnar Frøland til avisen.

Han er klar på at saken skal ankes. Det var tidligere administrerende direktør Ole Anders Wilskow Jenssen, salgsdirektør Øystein Wilskow Jensen samt it-selger på Norsk Data Senter, Lars Borgestrand, som anla saken mot Frøland for brudd på inngåtte avtaler med krav om 5,5 millioner kroner i erstatning.

Hoppet av

Sammen skulle fire NDS-ansatte starte et nytt it-selskap i fjor, og signerte i denne sammenhengen blant annet taushetserklæringer. Men Frøland ble værende i selskapet og røk uklar med de tre andre.

Norsk Data Senters nåværende ledelse mener på sin side at de tidligere ansatte har opptrådt illojalt ved å planlegge etableringen av et nytt selskap mens de ennå var ansatt i NDS. Samtidig skal de angivelig ha forsøkt å rekruttere inn øvrige ansatte fra NDS på grunnlag av feilaktig og negativ informasjon. NDS har derfor også gått til sak mot Ole Anders og Øystein Wilskow Jensen og Borgestrand.

LES OGSÅ: Millionkrav mot avhoppere

Les om:

IT-Karriere