It-sjefer frykter kompetanseflukt

It-sjefer frykter kompetanseflukt

Når finanskrisen er over, kan slitne it-hoder fort finne på noe annet.

Amerikanske analytikere advarer nå mot det som kan bli resultatet av oppgangstider.

It-arbeidere som har fått røff behandling gjennom krisen, for eksempel i form av mer arbeid for mindre lønn, kan forsvinne når tidene blir bedre. Analytikerne advarer mot at "dårlig behandlede" arbeidere kan finne seg annet å gjøre når sjansen byr seg.

I en nylig studie blant 1.400 it-direktører svarer 43 prosent at hovedoppgaven i 2010 blir å holde på sine ansatte. 21 prosent sier de vil tilby mer kursing og flere muligheter for sine ansatte for å holde dem i tøylene. Det er selskapet Robert Half Technology som har utført studiet.

- Arbeidsgivere må fokusere på å unngå utbrente og uengasjerte arbeidere. Dette kan være en utfordring i disse dager, sier Dave Willmer i Robert Half Technology til amerikanske Computerworld.

Den norske bransjen har tidligere utrykt bekymring for bemanningen overfor Computerworld. Da i form av færre it-studenter om it fremstår som et dårlig valg i lys av krisen.

- Før lavkonjunkturen var det alt for få it-folk. Jeg tror ikke det er lenge igjen til det er slik på nytt, har Ergogroup-direktør Terje Mjøs fortalt oss.

- Det som skjedde etter .com-boblen var det tilsiget til it-studiene ble kraftig redusert. Det har vi slitt med de siste årene, og jeg håper ikke det blir konsekvensen denne gang. For det er fortsatt trygt å studere it.

Les om:

IT-Karriere