It-sjefer tjener for mye

It-sjefer tjener for mye

Toppsjefene i it-selskaper tjener mer enn de er verdt, mener analysebyrå.

Toppsjefene i noen av de største teknologiselskapene får alt for mye betalt; i hvert fall om man skal tro en ny lønningsundersøkelse foretatt av analysebyrået Glass Lewis & Co.

I en fersk rapport hevder analyseselskapet at visse it-sjefer tjener langt mer enn hva de egentlig er verdt for bedriftene de er ansatt i, og at lønnen de håver inn ikke står i forhold til resultatene de faktisk klarer å frembringe.

En av it-toppsjefene med høyest lønn for dårligst uttelling er Yahoos Carol Bartz, ifølge rapporten.

- Bartz representerer et problem vi finner i mange andre firmaer hvor man opplever dårlige uttelling for pengene: overdreven kompensasjon gitt til toppsjefer for å få dem til å begynne hos eller bli værende hos et firma, sier Glass Lewis til v3.co.uk.

Oracle verst

Glass Lewis har utformet rapporten ved å vurdere sjefslønningene mot faktorer som omsetning og aksjeverdi i bedriftene it-toppene jobber for.

Selskapet som er verst på å gi ut overdrevent høye lønninger er i følge undersøkelsen Oracle. Her sies konsernsjefen Larry Ellison å ha en lønn på i overkant av 349 millioner kroner, mens visepresidenten Safra Catz drar i havn rundt 240 millioner.

I tillegg har Oracle nettopp ansatt den svært kontroversielle tidligere HP-sjefen Mark Hurd, hvor han ryktes å kunne forvente en kombinert lønn og bonus på nærmere 63 millioner kroner.

Les om: