Iterate ansetter Smidig-guru

Iterate ansetter Smidig-guru

Kent Beck signerte Agile Manifesto i 2001. Nå skal han jobbe for Iterate.

Programmeringskjendisen Kent Beck skal nå jobbe for Iterate. Beck er mannen som blant annet står bak Extreme Programming, Junit, parprogrammering og testdrevet utvikling. Han har skrevet en hel haug bøker om programmering, og var en av de 17 som signerte Agile Manifesto i 2001.

- Vi har samarbeidet med ham i et par år nå, og sett at det har vært veldig verdifullt, sier Simen Fure Jørgensen, daglig leder i Iterate, til Computerworld.

- Han kommer til å holde til i Oregon, der han bor, og kommer fortsatt til å ha noen andre prosjekter, slik som skriving av bøker. Men hovedsakelig kommer det han gjør i tiden fremover til å være for oss, sier Jørgensen.

Coach

I Iterate skal Beck få en rådgivende rolle.

- I fjor hadde vi noe vi kalte Code Camp 2009. Tre av våre dyktigste utviklere dro til Oregon og satt sammen med ham i en uke. Nå har vi hatt ett år med coaching i etterkant, per Skype. Nå er det klart for Code Camp 2010, og om en ukes tid sender vi tre nye som skal gjennom samme opplegg, sier Jørgensen.

Han mener de har fått mye ut av coaching-prosessen, og det er derfor de ønsker å gjenta prosessen. Men Beck skal ikke bare coache de tre, han skal også ha utviklingssamtaler via Skype med alle Iterates utviklere.

- I tillegg til å coache våre ansatte, kommer han til å fungere som rådgiver for våre kunder, sier Jørgensen.

- Som å få Maradona

Samtalene med Beck blir mer enn bare smidig-smidig-smidig. Først og fremst er det programmering som står på agendaen og som skal utvikle utviklerne, selv om Jørgensen understreker at smidig også hører naturlig hjemme som ledd av dette.

- Litt av bakgrunnen er at vi ønsker å være i et miljø hvor alle har noen å strekke seg etter på det faglige planet. Med Kent Beck ombord følger vi at vi har det, sier Jørgensen.

- Kent Beck er en av de største internasjonale profilene innenfor systemutvikling. Å få han ombord hos oss er som å få Maradona som trener i Tippeligaen.

- Men hvordan blir det med de ulike tidssonene?

- Det er en utfordring at det er 9-10 timers forskjell. Han står opp tidlig, så vi får sesjoner på ettermiddagen. Han kommer også til å komme til Norge to ganger i året, sier Jørgensen.

IT-Karriere