Jo Lunder holder fart på karrieren

Jo Lunder holder fart på karrieren

Avtroppende Ementor-sjef Jo Lunder er ikke ferdig med it-bransjen, verken som industriell leder i investeringsselskapet Ferd, eller i hans mulige fremtidige jobber.

Jo Lunder er ferdig med ryddingen i Ementor, et selskap som han i løpet av noen år har snudd fra et finansielt kaos til en stabil bedrift i sterk vekst. Nå er Lunder sin tid i selskapet over.

- Jeg sto ved et veikors. Kontrakten min hadde en varighet på tre år, og de er snart over. Jeg følte at jeg måtte ta et valg. Enten måtte jeg være i Ementor-systemet de tre neste årene for å være med å gjennomføre planene vi nå har lagt frem til 2010, eller så måtte jeg finne på noe annet, sier en tydelig avslappet og fornøyd Lunder til Computerworld.

Lunder følte at den første fasen i Ementors snuoperasjonen var avrundet, og at selskapet etter fusjonen med Topnordic kjører en rolig og stabil kurs. Da han fikk tilbudet om å inntre som leder for Ferds industrielle investeringer fra konsernsjef Johan H. Andresen i investeringsselskapet Ferd, ble veivalget klart.

- Jeg har vært i styret til Ferd siden 2004, og kjenner selskapet godt. Jeg snakker ofte med Andresen, og vet hva jeg går til. Dette gleder jeg meg til.

LES OGSÅ: Jo Lunder går av som Ementor-sjef

Snuser på it-bransjen

Fra tidligere har Lunder erfaring fra det russiske mobilselskapet VimpelCom (1999-2004) og Telenor. Med hans tunge it-bakgrunn på laget er det lett å tenke at Ferd vil bruke mer tid og penger på investeringer i it-selskaper.

- Både ja og nei. Jeg får ansvar for Ferds industrielle investeringer, og det er ikke noe spesielt strategiendring i det. Men it og telekom er interessante bransjer, og med min bakgrunn kommer jeg sikkert til å se på mulighetene der, sier Lunder.

Lunder vil ikke uttale seg for mye om hendelsesforløpet i hans overgang, men avviser at han ikke hadde noe å gjøre lenger i selskapet.

- Jeg kunne godt ha bidratt i tre år til, tror jeg. Jeg mener jeg kunne ha gjort en god jobb. På den andre siden er Claus (Hougesen, den nye konsernsjefen, red.) vel så egnet. Han har lang fartstid i it-bransjen og har kunnskapene til å fordype den strategiske linjen Ementor/Topnordic kjører nå, sier Lunder.

Fremtid i Telenor?

Det har vært spekulasjoner om Lunders fremtid, blant annet som etterfølger til Telenor-sjefen Jon Fredrik Baksaas. Men Lunder vil ikke si mye om fremtidsplanene.

- Nei, jeg har ikke tenkt på neste skritt. Det jeg skal gjøre i Ferd er en stor utfordring som jeg må konsentrere meg fullt om.

Med hans overgang til Ferd bekrefter Lunder bildet av seg selv som ryddegutt som er flink til å omorganisere. Dermed vil han vel neppe bli til pensjonsalderen i Ferd. At han forlater it-bransjen midlertidig betyr ikke at han ikke kan tenke seg tilbake dit.

- Ja, jeg liker å jobbe med it-bransjen, og kommer også i Ferd til å ha kontakt. Jeg er på ingen måte ferdig med it-bransjen. Det er naturlig for meg å gjøre noe der hvis det skulle bli aktuelt, svarer han.

- Hvordan ser du på denne jobben i forhold til en eventuell ny toppstilling i it-bransjen igjen, som for eksempel som toppsjef i Telenor?

- Haha, det har jeg ikke tenkt på. Men jeg kan vel si at det at det definitivt ikke vil diskvalifisere meg for en slik stilling, snarere tvert i mot, smiler han lurt.

Lunder solgte for øvrig alle opsjonene han hadde i selskapet tidligere i år. Han eier 100 000 akjer i Ementor, men har ikke bestemt seg om han skal selge dem. Utover det har han ingen binding lengre med Ementor-konsernet.

LES OGSÅ: Ementor får dansk toppsjef

Les om:

IT-Karriere