Jobs har tapt 700 millioner

Jobs har tapt 700 millioner

Finanskrisen har påført Apple-sjef Steve Jobs et tap på nesten 700 millioner kroner.

I kjølvannet av finanskrisen begynner det nå å komme inn meldinger om hvor mye den drastiske kursnedgangen på børsene rundt om i verden slår ut på verdien av kjente bedrifter, konsern, investorer og bransjetopper.

Verdien på Apple-aksjene til selskapets toppsjef Steve Jobs skal til nå ha hatt en nedgang på til sammen rundt 120 millioner dollar (nesten 700 millioner kroner), ifølge børsanalytikere.

Ned 23 prosent

Etter at Representantenes hus mandag kveld stemte nei til redningspakken på 4000 milliarder kroner, falt Apple-aksjen (AAPL) med nesten 23 prosent til 105,26 dollar, ifølge Computerworld USA.

For kort tid siden var Apple-aksjen opp i rundt 200 dollar, melder Macworld Norge .

Dette innebærer at papirtapet for Apple-sjef Steve Jobs, som eier rundt 5,5 millioner Apple-aksjer, kom opp i rundt 120 millioner dollar.

Trøsten for Steve Jobs - foruten at det i første omgang dreier seg om et papirtap - er at børsfallet også har rammet en rekke andre kjente it-topper og -selskaper, som Google, Dell, HP og Cisco.

Lavere kursfall

HPs kursfall var imidlertid mye lavere enn hos Apple, bare 3,62 prosent. IBMs aksjeverdi sank med rundt fem prosent etter at redningspakken ble avvist av Representantenes hus.

Les om:

IT-Karriere