Jobs tilbake i juni

Jobs tilbake i juni

Sykmeldte Steve Jobs er tilbake i full jobb i slutten av juni, bekrefter Apple.

Apples administrerende direktør ble sykmeldt i januar. Nå kan Apple informere at han, som planlagt, vender tilbake mot slutten av juni. Det melder Dow Jones Newswires.

- Vi gleder oss til Steves tilbakekomst i slutten av juni, sa økonomidirektør Peter Oppenheimer på en pressekonferanse rett etter at Apple offentliggjorde tall for sitt andre kvartal.

Apple har vært svært tause om Jobs’ helse etter at han ble operert i 2004 for kreft i bukspyttkjertelen.

I januar gikk han personlig ut og bekreftet at den nåværende sykdommen bestod i vekttap som skyldes en hormonbalanse i kjølvannet av operasjonen.

- Dessverre har nysgjerrigheten rundt min personlige helse vært forstyrrende både for meg og min familie, men også for alle i Apple. For å kunne fokusere på min egen helse, velger jeg derfor å tre tilbake fra rampelyset ut juni, skrev Jobs i en redegjørelse for sin egen situasjon i midten av januar.

Det er driftsdirektør Tim Cook som har styrt selskapet i mellomtiden, men Jobs skal ha blitt involvert i større strategiske avgjørelser.

børsfronten er Apple nå omtrent tilbake på samme nivå som i slutten av september 2008. Gjennom siste to årene var selskapets dypeste stup i januar 2009.

Les om: