Kanalens mektigste ledere

Kanalens mektigste ledere

Larry Ellison er på pallen, men blir slått av bransjens to argeste rivaler.

Computer Reseller News (CRN) har kåret kanalens 25 mektigste ledere. I kåringen sto ekspansjoner innenfor kanalen, stekt salg og innovasjon i et vanskelig økonomisk klima sentralt. Ikke alle selskapene på listen er aktive utenfor USA.

Best ut kommer Hewlett Packards Mark Hurd. Ifølge magasinet er Hurd kanalens beste selger, noe måten HP har fravristet IBM posisjonen som den største maskinvare- og tjenesteleverandøren beviste. At HP nå utfordrer Cisco Systems nisje med Procurve-produktlinjen og investerer store summer i samarbeidet med sine kanalpartnere, gjør ham til et enda mer soleklart valg.

Oracle utfordrer

På andre plass kommer en av HP's store konkurrenter, John Chambers i Cisco Systems. Måten Cisco utfordrer HP både med Unified Computing System og ekspansjonen av programvareporteføljen imponerer juryen.

Oracle-gründeren Larry Ellison kompletterer pallen. CRN lar seg imponere av at Ellison har overlevd 32 år som sjef for Oracle. Ifølge bladet er spillerommet Ellison gir selgerne sine den sentrale suksessfaktoren for Oracle. Selv om selskapet ikke har en like prominent posisjon i markedet som HP og Cisco, peker CRN på oppkjøpet av Sun som en av grunnene til at Oracle er blant kanalens mest offensive aktører.

Sentralbanksjefen får sitt

De har også funnet plass til folk som ikke opererer innenfor kanalen. Sjefen for den amerikanske sentralbanken, Ben Bernanke, er ifølge CRN den fjerde mektigste peronen i kanalen for øyeblikket.

I kåringen heter det at valget er diskutabelt - Bernanke har fått generøse mengder refs for måten han har håndtert finanskrisen på. Bladet framholder allikevel at Bernanke har styrt den amerikanske økonomien ut av nedgangstiden, og at det gir grunn til optimisme i kanalen.

Første afroamerikanske kvinne

Kun 2 av de 25 utkårede er kvinner. Ursula Burns fra Xerox og Eva Chen fra Trend Micro sikret seg henholdsvis en 17. og en 19. plass på listen.

Ursula Burns ble den første afroamerikanske kvinnen som noen sinne leder et Fortune 500-selskap da hun tok over sjefsstolen i Xerox for et halvt år siden. På den korte tiden har hun stått for oppkjøpet av Affiliated Computer Services, noe som har ført til at Xerox har gått fra å være en maskinleverandør til å bli en stor tjenesteleverandør. Eva Chen var med på å starte opp Trend Micro for 21 år siden.

Kanalens viktigste ledere:

1 Mark Hurd Hewlett-Packard
2 John Chambers  Cisco Systems
3 Larry Ellison  Oracle
4 Ben Bernanke Federal Reserve
5 Enrique Salem  Symantec
6 Steve Ballmer  Microsoft
7 Rob McKernan APC
8 Sam Palmisano IBM
9 Paul Maritz Vmware
10 Eugene Kaspersky Kaspersky Lab
11 Kevin Murai Synnex
12 Paul Otellini Intel
13 Greg Spierkel Ingram Micro
14 Michael og Dan Schwab D&H Distributing
15 Tally Liu Newegg
16 Rory Read Lenovo
17 Ursula Burns  Xerox
18 Rance Poehler  Panasonic Computer Solutions
19 Eva Chen  Trend Micro
20 Michael Dell Dell
21 Joe Tucci EMC
22 William McCracken CA
23 Steve Jobs Apple
24 Dave DeWalt McAfee
25 Steve Luczo  Seagate

Se hele kåringen her.

Les om: