Karriere viktigere enn lønn

LØNN IKKE VIKTIGST: En ny undersøkelse gjort av rekrutteringsbyrået Greythorns viser at det er karriereutvikling som står høyest på listen når it-ansatte skal bytte jobb. (Illustrasjonsfoto: Pixabay)

Karriere viktigere enn lønn

En ny undersøkelse viser at det ikke lenger er lønna det kommer an på når it-ansatte bytter jobb. 

Karriereutvikling er den viktigste faktoren til at it-folk bytter jobb. Dette viser en undersøkelse Informationweek har fått tak i. Rapporten Greythorns Inside Technology Market Report for 2015 viser at penger ikke lenger er like viktig.  

To plasser ned

Undersøkelsen som er basert på svar fra 492 amerikanske it-profesjonelle viser at antallet av økonomisk motiverende jobbskifter er halvert siden 2014.

Mens det i fjor var 12 prosent som svarte at de ville bytte jobb for å tjene mer penger, er det i 2015 kun seks prosent som oppgir dette som hovedgrunn. Dermed har det økonomiske motivet falt ned fra en annenplass til en femteplass på listen over grunner til å bytte arbeidsplass.

Fornøyde

Selv om mange vil skifte jobb for å utvikle karrieren er flere tilsynelatende glade for sin nåværende stilling. 77 prosent av respondentene oppgir at de er fornøyde der de er, og nummeret av meget fornøyde it-arbeidere har gått opp fra 17 til 28 prosent.

43 prosent av årets respondenter svarte at det var veldig sannsynlig at de ville bytte jobb sammenlignet med 53 prosent året før. 

IT-Karriere