Kindle selges nå på torget

Kindle selges nå på torget

Som et tegn på suksess har Kindle inntatt gråmarkedet.

Amazons Kindle selges nå i gråmarkedet i den kinesiske hovedstaden Beijing. Og lesebrettet er i godt selskap. I byens torgboder får man også tak i både Iphone og Blackberry.

Salg utenfor de offisielle salgskanalene, det såkalte gråmarkedet, er et tegn på at man har et populært produkt.

Amazon selger ikke offisielt Kindle i Kina, men ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste får man kjøpt Kindle både på kinesiske nettsteder og på elektronikkmarkeder.

Litt dyrere

Prisen ligger et stykke over de offisielle. Kindle 2 selges for typisk 380 dollar og Kindle DX for 630. Vanlig pris for DX er 489 dollar.

Ifølge torgselgeren Computerworlds nyhetstjeneste har snakket med har han kjøpt Kindle på nettet fra USA, og selger den videre i sin torgbod i Beijing.

Enhetene selges med en applikasjon som har løst opp Amazons egen programvaresikkerhet, noe som gjør at brukerne kan få kinesisk skrift og innhold på eget språk.

Har sine egne

Kindle er imidlertid fortsatt et relativt sjelden syn i Kina, og torgselgeren forteller at han kun selger noen få enheter i uken.

Kina har også egne produsenter av lesebrett, som Hanvon Technology og Datang Telcom. Salget av lesebrett kan nå 3,5 millioner enheter i år – som er en solid oppgang fra 400.000 solgte enheter i fjor.

Amazon svarte ikke på henvendelsen om en kommentar.

Les om:

IT-Karriere