Kjetil Nysæther ny it-sjef på Oslo Børs

Kjetil Nysæther ny it-sjef på Oslo Børs

Nytt handelssystem og billigere drift blir it-sjefens første utfordringer.

Kjetil Nysæther tar over etter Harald Næss, og har fungert som konstituert it-sjef etter at Næss begynte i ny jobb rundt påske. Nysæther har jobbet på Oslo Børs siden 1998, og har de siste årene vært sjef for it-utvikling og systemer.

- Gratulerer, hvordan føles det å bli oppgradert til sjef?

- Det føles i og for seg bra. Jeg har litt skrekkblandet fryd, men får håpe andelen av fryd blir større enn skrekk etter hvert, sier Nysæther til Computerworld.

Han møter umiddelbart flere utfordringer. Blant annet vil Oslo Børs sannsynligvis gå rett over i et nytt handelssystemprosjekt.

- Vi har akkurat avsluttet det forrige prosjektet, og 12. april gikk vi på lufta med samme handelssystem som børsen i London. Vi er allerede i gang med et forprosjekt samtidig som vi skal levere stabil drift på det nye systemet. Det er hovedutfordringen for alle på it-avdelingen og på børsen for øvrig, sier han.

Varm i trøya

Forprosjektet går på å evaluere et nytt handelssystem som London-børsen skal migrere til i løpet av høsten, der Oslo Børs også må ta stilling til om de skal følge etter, samt hvilke konsekvenser det eventuelt får. Systemet heter Millenium Exchange, og er et høyhastighets handelssystem levert av Millenium IT, et selskap som er heleid av børsen i London.

- Fordelen er at vi akkurat har vært gjennom et langt prosjekt, så vi er varme i trøya og oppdatert på den typen problemstillinger. Det blir å snu bunken og begynne på nytt igjen, sier Nysæther.

En annen utfordring blir å hele tiden levere samme tjenester til en billigere penge.

- Det er vel enhver it-direktørs utfordring, vi har et press på å redusere driftskostnadene samtidig som vi leverer de samme tjenestene til samme kvalitet.

Skal organisjonsskru litt

Siste årene har Oslo børs hatt fokus på å gjennomføre en konsolidering på utvikling, servere og database.

- Vi har strømlinjeformet systemporteføljen. Vi kjører alt på java, vi kjører Windows som operativsytem og SQL Server på database. Vi har vært gjennom et ganske stort løft innenfor vår it-arkitektur, så nå skal vi høste gevinstene etter arbeidet vi har lagt ned de siste to årene, sier Nysæther, som også skal begynne å se på hvordan Oslo Børs kan forbedre seg og gjøre ting enda billigere.

- Etter hvert som våre rammevilkår endrer seg blir vår bedrift og organisasjon annerledes. Det er en kontinuerlig prosess. Det vi skal i gang med nå er å bytte skeduleringsverktøy i driften.

- Men blir det noen dramatiske endringer med deg i sjefsstolen?

- Det blir ingen dramatiske endringer. Vi har vært gjennom en del store endringer de siste par årene, både på bemanningssiden og it-arkitektursiden, men vil gjøre noen justeringer i organisasjonen for å være litt mer optimalt skrudd sammen i forhold til bemanning og oppgaver i tiden fremover.

Les om:

IT-Karriere