Kjøp og selg arbeidskraft

Kjøp og selg arbeidskraft

Nå har det kommet en "børs" der du kan kjøpe og selge it-ressurser ved behov.

Det er så gode tider her i landet at det har blitt mangel på kompetente it-folk. Samtidig kan det være krevende for mindre selskaper og selvstendige konsulenter å finne oppdrag.

Derfor har selskapet IT Farm skapt portalen Kompetansebørs. Ved å la selskaper registrere oppdrag og ledige ressurser skal Kompetansebørsen gjøre det raskt og enkelt å koble oppdrag til ressurser.

Bakgrunnen er å møte behovet for en arena hvor tekniske selskaper kan presentere kompetanse og hvor de kan dele og finne oppdrag.

- Dette begynte for noen år siden. Vi var et lite selskap som plutselig fikk syv ledige ressurser. Vi hadde behov for en mekanisme hvor vi kunne markedsføre vår kompetanse, og det var ingen åpen arena hvor man kunne gjøre dette, samt mange mellomledd å forholde seg til, sier Jonny Nilsson, daglig leder i IT Farm.

Konseptet gikk i pilot i november i fjor, og er nå i full drift.

- Vår egen smerte var utgangspunktet. Vi begynte på det tekniske og konseptuelle arbeidet høsten 2008, sier Nilsson.

Også frilansere og studenter

På Kompetansebørs får man informasjon om både ressursperson og selskap.

- Vi tilbyr en åpen markdsplass hvor oppdragsgivere hvor både det private og det offentlige kan finne kunnskapsbasert kompetanse fra konsulentselskap og frilansere. Åpenhet er viktig, og fører til bedre sluttøkonomi. Du sparer dyre mellomledd, og du får flere tilbud å velge mellom. Riktig match gir bedre økonomi, sier Nilsson.

Konsulentselskaper kan også bruke Kompetansebørs for å finne frilansere til å samarbeide med for større oppdrag.

Foreløpig er det rundt 400 selskaper og 150 selvstendige konsulenter som har registrert seg på den nye oppdragsportalen. Alle er velkommen til å registrere oppdrag eller ledige ressurser, så lenge de respekterer kravet om åpenhet.

- Selskap av alle størrelser er velkommen, også frilansere og studenter som ønsker deltidsoppdrag ved siden av studiene, sier Nilsson.

Trenger kapasitet "på benken"

For øyeblikket er det hovedsakelig it-folk- og selskaper som er registrert, men planen er å få inn flere fagområder etterhvert.

- Vi håper Kompetansebørs skal bli det stedet hvor kompetanse og oppdrag møtes, for alle aktører, sier Nilsson.

Blant brukerne er E-vita.

- Vi er i vekst og må ha kapasitet «på benken», sier Frank Rognstad, administrerende direktør i E-vita.

- Vi er, for vår del, på begge sider av portalen. Det er ikke alltid kompetansen man trenger er tilgjengelig, og timer som har gått får vi aldri igjen.

Kompetansebørs tar seg ikke betalt for registrering, opprettelse av oppdrag og konsulentprofiler. Du betaler kun for publisering av oppdrag, konsulentprofil og utvidet søkerett. Studenter som vil profilere seg for oppdrag ved siden av studier kan benytte tjenesten gratis.

IT-Karriere