Kjøper verdiløse konsulenter

Kjøper verdiløse konsulenter

Ementor får 72 svenske konsulenter for bare én euro, eller 12,5 øre per stykk.

Atea Sverige, en del av Ementorgruppen, har inngått avtale om å kjøpe Telindus Sweden, en ikt-leverandør i det svenske markedet med en stor kundebase og høyt sertifisert konsulentorganisasjon.

Transaksjonen er avtalt som en aktiva transaksjon inkludert overføring av kunder, 72 ansatte og varelager til Atea Sverige. Total verdi for transaksjonen er en euro, drøyt ni norske kroner med dagens kurs.

Det betyr at prisen på konsulenter har falt som en stein de siste månedene. For eksempel kjøpte Ergogroup det norske selskapet Bekk for litt over et år siden, for å satse på drift og forvaltning av applikasjoner. Bekk har 180 ansatte, og Ergo betalte 284 millioner kroner, altså nesten 1,6 millioner kroner per ansatt.

Verdiløst

Den overførte virksomheten forventes å generere en omsetning på mer enn 106 milioner norske med en EBITDA på 4,4 millioner kroner i løpet av de første 12 månedene etter gjennomføring av transaksjonen.

De ansatte og kunder er hovedsakelig lokalisert i Stockholm og Gøteborg-området. I 2007 genererte den overtatte virksomheten en omsetning på 103 millioner kroner og et negativt resultat.

Nøkkelkompetansen er forenlig med Atea Sveriges kompetanse innenfor ip-telefoni, Unified Communication, lagring og viritualisering fra ledende leverandører som Microsoft, Symantec, Citrix, Novell og Cisco, heter det i en pressemelding fra Ementor.

IT-Karriere