Kommersiell Ifi-dag

Informatikkbygget på Blindern var fylt til randen med rekrutteringsivrige teknologiselskaper. Instituttets egen forskning ble stuet vekk.

Publisert Sist oppdatert

Festdagen for studentene ved Institutt for informatikk (Ifi) ved Universitetet i Oslo, også kjent som dagen@ifi, ble arrangert for femte år på rad i dag.

Dagen ble formelt åpnet av konsulentdirektør i IBM, Morten Andreas Meyer. Den tidligere moderniseringsministeren fortalte om viktigheten av den teknologiske arbeidskraften som skapes på Ifi, både for ham personlig som sikkerhet for pensjonstilværelsen, og for forretningslivet.

- I IBM har vi et veldig stort behov for mennesker som kan tenke både teknologi og forretning. De må kunne se hvilke forbedringer man kan gjøre med teknologien, og at den ikke er et mål i seg selv, men et verktøy for å løse oppgaver, sier Meyer.

- Men Ifi har vel tradisjonelt ikke vært så veldig frempå med det forretningsmessige?- Jeg vil ikke si det. De har vært flinke til å tilby kurs innen entrepenørskap. Vi trenger dessuten et mangfold av profiler, slik at vi får et bredt perspektiv, sier Meyer. Kommersiell retning

Mye kan tyde på at Meyer har rett i at Ifi er blitt flinke på å forberede studentene på en hverdag i arbeidslivet. I foajeen i instituttbygningen hadde flere store og små teknologiselskaper satt opp stands, og flere personer tilbød alt fra sjokoloade til minnebrikker for å tiltrekke seg studentene.- Det er relativt nytt. Vi har blant annet bedriftspresentasjoner hver torsdag, og har også begynt med temaforelesninger hver tirsdag. Dette er andre semester vi har, forteller Karoline Klever. Klever er styremedlem i Navet, bedriftskontakten ved instituttet, som har sterke bånd til studentforeningen Cybernetisk selskab.Forskning til side Med en konsulentdirektør i en av Norges største it-selskaper til å åpne femårsmarkeringen for dagen, sendes et signal om hvilken retning Ifi går i. Og mens de beste plassene i foajeen går til Accenture, Statoilhydro, Fast og andre storheter, blir Ifis egen forskning viet en liten plass på et mørkt rom bak kantina. Der er blant annet stipendiat Lena Mariann Garder som forteller Ifi-skrøner om sin robot, Henriette, som lærer seg selv å gå. - Roboten var først laget av lettmetall, men det laget så mye lyd. Så jeg satt på gummisko, men da kom de fra administrasjonen i etasjen under og sa jeg måtte slutte med å slå ball i gulvet. Den endelige løsningen ble å feste på sandpapir, ler Garder.