Krisen rammer indisk it

Krisen rammer indisk it

Indiske outsourcingkjemper må gjennom ekstreme nedskjæringer som resultat av finanskrisen, spår bransjeorganisasjon.

Massenedskjæringer på opptil en fjerdedel av personalet er ventet blant de store indiske outsourcingbedriftene. Det spår bransjeorganisasjonen Associated Chambers of Commerce and Industry of India (ACCII) i en rapport, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Organisasjonen sier bedriftene rammes av kraftig synkende marginer. Bedriftene har valgt å vente litt med å sable ned staben, til dels av humanitære årsaker på grunn av den landsomfattende Diwali-festivalen.

Bankkunder

Men nedskjæringer er i gjære, skal vi tro ACCII. Årsaken er at store bedrifter som Infosys, Wipro og Tata Consultancy Serivices rapporterer om langsommere vekst og prisutvikling. De indiske bedriftene får størstedelen av inntektene fra USA og Europa, der mange av kundene er kriserammede banker og finansfirmaer.

Samtidig befinner den indiske økonomien seg selv i en avkjølt periode med dempet vekst. Den indiske sentralbanken Reserve Bank of India sanket nylig sin vekstprognose for bruttonasjonalproduktene for neste år til mellom 7,5 og åtte prosent fra åtte prosent som det var før.

Farlig nærme bunnen

Til nå har mange bedrifter kuttet ned på rekrutteringen, men ikke foreløpig sagt opp folk i større skala.

- Outsourcingbransjen er vanskelig å forutsi, sier Siddhart Pai, partner på Technology Partners International (TPI) til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Når konjukturen peker nedover, pleier businessen for mange outsoucingfirmaer å bli bedre, ettersom bedriftene ønsker å senke kostnadene. Men det forutsetter at bedriftene ikke går konkurs eller rammes av så store problemer at hele virksomheten deres lammes.

- Hittil har vi trodd at bunnen er nære, de siste månedene, bare for å oppdage at den ennå ikke synes å være nådd. Utviklingen innen outsourcing det tredje kvartalet er den svakeste på ti år, sier Pai.

IT-Karriere