Kutter it-budsjettene kraftig

Hver tiende krone forsvinner i Norden. Men jobben beholder du.

De nordiske it-budsjettene spares ikke i krisetidene. Det kommer til å gå hardt for seg både her og der. I alt skal ti prosent av it-kostnader i nordiske virksomheter spares inn, viser en ny undersøkelse.

Det er maskinvare og ekstrene tjenester som får lide mest.

Undersøkelsen er gjennomført av Waagstein Research (WR).

Hver tiende krone

Ifølge WR er det få av bedriftene som ikke har it-kutt på listen. Tre av fire virksomheter vil kutte sine it-kostnader, viser undersøkelser. Og det skjer mye kraftigere enn analyseselskapet Gartner har spådd.

Ifølge en nylig publisert rapport av Gartner vil it-budsjettene i snitt kuttes med 4,7 prosent. Dette er alt for lav, mener WR, som tror at budsjettene skjæres ned med 9,9 prosent de neste 18 måneder.

Det er altså det dobbelte av hva Gartner spår, og betyr at hver tiende krone forsvinner fra it-budsjettene i Norden.

Få kontroll

Det er to kategorier som vil få de harde slagene, maskinvare og eksterne tjenester.

Men undersøkelsen viser også positive sider for it-avdelingen. Selv om det blir mindre å utstyr leke med vil de fleste bedrifter beholde personalet. Det betyr at til tross for krisen og kutt på it-budsjettene få behøver å frykte for arbeidsplassen sin.

Det henger sammen med at virksomheter begynner å få kontroll på situasjonen, mener WR

– Vi gjør denne undersøkelse hvert kvartal. I desember var det fremdeles ganske stille, sier selskapets toppsjef Lars Waagstein til Computer Sweden.

Les om: