Kvitter seg med Connect og Livecycle

Kvitter seg med Connect og Livecycle

Adobe planlegger å kutte 750 jobber og bruke mindre på programvare for bedrifter.

Samtidig røper selskapet at de planlegger å satse på digitale media og digitale markedsprodukter, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Adobe kommer med detaljer på et møte for finansanalytikere i New York tidlig onsdag morgen, og vil samtidig presentere nedjusterte tall for forventet inntekt for dette kvartalet.

Kuttene er forventet å gjøres hovedsakelig i Europa og Nord-Amerika, og ligger på åtte prosent av selskapets totale antall ansatte.

Adobe har enda ikke gått ut med detaljer rundt jobbkuttene.

Satser på digital media og markedsføring

Endringene i Addobe er et markant skifte i selskapets strategi, og skal gi økt fokus på det selskapet kaller "de eksplosivt voksende kategoriene" innen digital media og digital markedsføring. Selskapet tar sikte på det digitale mediamarkedet med verktøy for innholdsproduksjon og distribusjon.

Bedriftsproduktene inkluderer Adobe Connect og Adobe Livecycle i tillegg til CMS-systemet selskapet nylig overtok da de kjøpte Day Software. Kategorien inkluderer ikke Adobe Acrobat-programvare, som er en del av Adobes Knowledge Worker divisjon.

De bedriftsrettede produktene sto for under 10 prosent av selskapets inntekt forrige kvartal, langt under Adobes innhold- og digitale media divisjoner.

Onsdagens møte med analytikerene er forventet å fokusere på Adobes planer for vekst, og man regner med at selskapet vil fortsette å investere i produktlinjen Adobe Creative Suite samtidig som mer blir lagt ned i å gjøre Adobe Dreamweaver og Adobe Edge HTML5-klare.

Når det gjelder digital markedsføring ønsker Adobe å satse på analyse- og rapportverktøy, spesielt på mobile enheter og sosiale nettverk.

- Vi tror at gjennom å fokusere ressurser på to store initiativer og ved å skifte forretningsmodellen kan vi oppnå raskere og mer forutsigbar vekst i regnskapsåret 2013 og videre fremover, sier Mark Garrett, økonomidirektør i Adobe i en melding tirsdag.

IT-Karriere