Lær å kode for mobilen

Hos Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH) kan du nå ta treårig bachelorgrad i apputvikling.

Publisert Sist oppdatert

Mobilitet og apper er i skuddet for tiden, og det er mangel på dyktige apputviklere. Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH) blir stadig kontaktet av bedrifter på jakt etter apputviklere.

Det nye bachelorprogrammet skal gi svar på etterspørselen, og NITH er foreløpig alene i Norge om å tilby et såpass spesialisert bachelorprogram.

- Apputvikling er åpenbart et fagområde der etterspørselen er stor. Vi anser mobil apputvikling som et viktig område, sier Trine Romskoug, kommunikasjonssjef ved NITH.

Selvlærte apputviklere

Alle bachelorstudentene ved NITH skal ved slutten av studiet gjennomføre et ekte oppdrag ute i den store verden. Nesten en av fire av årets oppdrag innebærer apputvikling, og for hvert år blir det bare flere og flere.

Den populære sporingsapp-en til Posten er et godt eksempel på dette, og det er opplagt at app-er blir stadig viktigere.

- Målet er at vi skal tilby en utdanning for de som ønsker å komme seg inn på dette nye markedet, sier Romskoug.

Foreløpig har studentene vært nødt til å lære seg app-programmering på egen hånd.

- Mange studenter utvikler apper for hovedprosjektene sine, og til nå har de i stor grad lært seg å programmere appene selv, sier Romskoug.

Apputvikling på Android-plattformen har riktignok vært eget emne på NITH i noen år, men høyskolen mener det er på tide å tilby et komplett treårig bachelorprogram i faget.

- Tilbudet er et ledd i strategien vår om å få flere til å velge teknisk utdanning. Vi håper på å kunne nå en ny målgruppe med dette programmet, og kanskje friste noen som ellers ikke ville valgt en teknisk utdanning, sier Romskoug.

Mobil apputvikling

- Virksomheter forstår i stadig større grad hvor viktig det er å være tilstede på ulike mobile enheter, mener Tor-Morten Grønli, førstelektor på NITH og programansvarlig for det nye studieprogrammet Mobil apputvikling.

Studieprogrammet Mobil apputvikling er veldig teknisk og rettet mot frontendteknologier.

Emneområdene inkluderer programmering i Java, programmering på Android og IOS og ikke minst grensesnittdesign.

- Det er viktig at studentene får en solid teknisk innsikt slik at de kan tre inn i mange ulike utviklerjobber, sier Grønli.

40 plasser

Studiet Mobil apputvikling har oppstart i august 2012, og har 40 studieplasser.

Etter at bachelorgraden er i boks, kan du velge å studere videre mot en mastergrad.