Lån bort pc-en til ufo-jakt

Lån bort pc-en til ufo-jakt

CWTV: Se hvordan "verdens største supercomputer" skal finne utenomjordisk liv. Og hvordan du kan hjelpe til.

Drømmen om å møte en kar fra Mars har kanskje lagt seg hos de fleste, men det stanser ikke jordboerne fra å søke etter liv andre steder.

SETI-forskerne (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) på universitetet i California er noen av dem som holder drømmen i live. De satser på at romvesener sender radiosignaler ut i verdensrommets uendelighet, og at de dermed kan plukkes opp her på jorda via digre radioteleskop.

Før brukte forskerne supercomputere for å behandle den enorme datamengden. Men nå ser forskerne i samme retning etter datakraft, som de ser etter UFO-er: De retter nesa opp mot skyene, gjennom prosjektet SETI@Home.

Mer om prosjektet og utstyret de bruker får du i videoen over!

- Dette er verdens største supercomputer, sier direktør Dan Werthimer ved Space Sciences Laboratory ved det amerikanske universitetet.

SETI@Home er en slags skjermsparer man kan laste ned. Når du ikke bruker maskinen din, tar SETI-forskerne over og bruker datakraften din til å analysere signalene de får inn via sine radioteleskop. "Supercomputeren" de har bygget består derfor ikke av én maskin, men av millioner av klienter.

Ifølge Werthimer har åtte millioner mennesker lastet ned applikasjonen, og potensielt kan denne skyen av maskiner levere tusen års regnetid i løpet av én eneste dag.

- Så fort som datamaskiner utvikler seg i disse tider, har vi stor tro på at vi vil høre noe fra utenomjordiske vesener i løpet av vår livstid, smiler den ivrige forskeren.

IT-Karriere