Landets beste it-arbeidsplasser

Landets beste it-arbeidsplasser

Listen over landets beste arbeidsplasser er lagt frem. It-selskaper som Microsoft, Canon, Cisco og Steria er alle å finne blant de ti beste selskapene.

I år deltok 130 norske bedrifter i en betalt arbeidsmiljøundersøkelse for å være med i kåringen av Norges beste arbeidsplass. Blant topp ti finner vi blant annet it-selskapene Microsoft, Canon, Cisco, Steria, Webstep og Kantega.

Finn på topp

Undersøkelsen er delt opp i tre kategorier - store, mellomstore og små bedrifter.

Finn.no deltar hvert år og fikk førsteplassen for første gang. Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work, tror Finn.no stakk av med seieren fordi de har lykkes med innovasjon.

- Undersøkelsen viser at ledere som gir medarbeiderne en opplevelse av å bli sett, anerkjent og får tillit oppnår en forsterkende effekt fordi medarbeiderne ønsker å vise tillit og bidra tilbake, sa han under prisutedelingen på Grand hotell i Oslo.

Over 90 prosent av de ansatte i de beste bedriftene svarte i undersøkelsen at de blir gitt tillit og at de har meget stor tillit til ledelsen på sin arbeidsplass.

Canon på femte

Blant de største finner vi også Steria på en fin tredjeplass, Canon på femteplass og Cisco på sjetteplass. Canon er spesielt fornøyd med utmerkelsen.

- Det er en tillitserklæring fra medarbeiderne når vi gjør det godt i denne undersøkelsen, som kartlegger vårt forhold til arbeidsplassen vår innen dimensjonene troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap. Å komme på listen over de 10 beste er en stor ære, sier fungerende HR-direktør Heidi Figenschau i en pressemelding.

I Canon satser de på en kultur basert på japanske Kyosei som betyr å leve og arbeide sammen for et felles gode.

- Kyosei former våre mål og verdier, måten vi behandler våre medmennesker på og hvordan vi gjennomfører våre forretningsaktiviteter, forteller Figenschau.

Microsoft på andreplass

Blant de mellomstore bedriftene ble vinneren SAS Institute. It-selskapene som gjør det best i denne kategorien er Microsoft som vi finner på andreplass, Webstep på tredjeplass og Kantega på fjerdeplass.

Microsoft har gjort det veldig godt også tidligere. I fjor kom de på andreplass og i 2009 stakk de av med seieren.

Vinneren som ble kåret blant de minste bedriftene ble it-selskapet Itema.

I prosessen med å finne Norges beste arbeidsplasser må medarbeiderne besvarer et skjema med 50 spørsmål. I tillegg må en representant i ledelsen fra hver bedrift fylle ut en kulturprofil som innebærer åpne spørsmål om arbeidsplassens kultur, verdier og sosiale liv.

Les om: