Landsbyfest i Oslo for OLPC

Landsbyfest i Oslo for OLPC

CWTV: I mangel av en ekte landsby, samlet OLPC-entusiaster seg i leiligheten til Håkon Wium Lie på Frogner og laget sin egen.

Flere ansatte fra Opera og andre datainteresserte samlet seg hos Håkon Wium Lie for å lage sin egen, provisoriske OLPC-landsby. Den lille pc-en er beregnet for landsbyer uten store ressurser, og da Wium Lie fikk 100 pc-er levert på døra, falt det naturlig for ham å sette opp egen landsby i sitt hjem.

CWTV: Se reportasje lenger ned på denne siden

Opptakten til festen var en bestilling på 100 OLPC-er som Wium Lie og hans venner hadde gått sammen om. Wium Lie hadde i utgangspunktet ikke planlagt en storstilt fest, men da pc-ene var blitt levert, tok landsbyhøvdingen ansvar og trommet sammen spleiselaget.

Alle skulle ha på seg noe grønt på festen, og det ble servert grønne slush-drinker. Et av hovedproblemene var å finne stikkontakter nok til alle, men takket være at folk satt på nær sagt alle rom i leiligheten, ble det strøm nok til alle.

CWTV: Se reportasje på høyre side i artikkelen.

Håkon Wium Lie har ifølge ham selv ikke noen kommersielle interesser i OLPC, men kjenner noen av personene involvert i prosjektet, og er en stor reklamemann for det i Norge. Da han hadde med seg sin første OLPC til NUUG-prisen i fjor, vakte det stor oppsikt.

LES OGSÅ: Negroponte i Windows-krangel

IT-Karriere