Lanserer mobil lommebok

Lanserer mobil lommebok

Finske Tieto og norske Meawallet inngår samarbeid om nye løsninger til finanssektoren.

Etterspørselen etter mobil NFC (Near Field Communication)-teknologi vil øke fremover, og bedrifter innen betalingskort-bransjen må forberede seg på nye muligheter, som for eksempel mobil lommebok, mener Tieto.

Nå skal den finske it-kjempen og norske Meawallet tilby nettopp en slik mobil og digital lommebok, som med NFC og OTA-teknologi, personifiserer data fra betalingskort i en sikker komponent på smartmobil og nettbrett, ifølge en pressemelding.

Tjenestene vil primært tilbys i de nordiske landene, Sentral-Europa, Øst-Europa og Russland.

- Gjennom utvidelsen av vår portefølje til Tietos løsning for card management vil vi ta våre tjenester til et nytt nivå, og tjenestespekteret vårt vil for eksempel kunne bestå av kuponger, billetter, lojalitetskort, aksesskort og ID, sier Lars Sandtorv, daglig leder i Meawallet.

Han kaller det nye tilbudet for en «milepæl for økosystemet til den mobile lommeboken».

Den nye banken?

Tieto, på sin side, mener samarbeidet om den nye løsningen vil føre til økt kundelojalitet, nye tjenester og gi nye verktøy i bankenes salgsarbeid.

- Samarbeidet gjør at vi kan hjelpe kundene våre å ta større markedsandeler og øke kundetilfredsheten med den nyeste teknologien tilgjengelig på markedet, sier Kolbjørn Haarr, norgessjef i Tieto og leder for «Telecom, Media and Energy» og nye markeder i Tieto-konsernet.

Videre mener han mobil lommebok vil kunne gi betydelig lavere driftskostnader, blant annet fordi behovet for å opprettholde og utstede tradisjonelle plastkort reduseres.

IT-Karriere