Lars Solheim til Samsung

Lars Solheim til Samsung

NY JOBB: Lars Solheim er distributørenes nye kontaktperson i Samsung.

Lars Solheim fratrådte i høst sin stilling som produktdirektør i Tech Data Norge. De siste ti årene har han vært aktiv i distributørleddet ¬– i tillegg til tiden i Tech Data jobbet han seks år som produktsjef i SMG.

Nå er han ansatt i Samsung Norge, der han vil ha ansvar for de norske distributørene som produsenten samarbeider med.

- Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?
- Takk for det. Jeg blir ansvarlig for distribusjonen av it-produktene til Samsung, som omfatter skjermer, pc-er og optisk lagring. Jeg kommer til å være kontaktpersonen til distributørene og vil jobbe med å utvikle salget hos dem.

- Hva gledet du deg mest til med den nye jobben?
- Det er å jobbe tett med markedet igjen og samtidig å kunne fokusere på en enkeltprodusent. I Tech Data hadde jeg mer overordnet ansvar for produktene.

- Hva vil bli de største utfordringene?
- Den største utfordringen er nok på pc-siden – Samsung lanserte jo notebooks og startet opp salget her i Norge i sommer. Samtidig er det nok her det største potensialet finnes fremover.

- Hva er den største forskjellen fra din tidligere arbeidsplass?
- Den største forskjellen er jo at jeg nå sitter på andre siden av bordet, i tillegg til partnerskap vi har med alle distributørene våre. I tillegg er det et mindre miljø i Samsung – jeg går jo fra et selskap med mange ansatte i Norge til et selskap som har mange verden rundt, men som i Norge ikke er mer enn rundt 30 personer.

Les om: