Lederdugnad for it-gründere

Lederdugnad for it-gründere

Lyst på gründertips fra Jon von Tetzchner?

It-gündere som Jon S. von Tetzchner fra Opera Software, Erik Bakkejord fra Stepstone, Eilert Hanoa fra Mamut, Svein Anders Tunheim fra Chipcon og Trond Aas fra Funcom vil hjelpe oppstartbedrifter med gode råd og opptil 26 millioner kroner fordelt på 30 selskaper over en treårs periode, står det i en pressemelding.

– Vi vil få flere til å starte opp noe selv i stedet for å velge det trygge. Vi skal gå tidlig inn, ta høy risiko, men så søker vi oss ut når andre og bedre eiere kommer inn, sier Tor Bækkelund, partner i selskapet StartupLab.

Det er Startuplab som står bak initiativet. De mener mobiliseringen av nettverket og kompetansen investorfellesskapet representerer har mye høyere verdi enn de 26 millionene.

– Det må ofte økonomiske kriser til for å motivere de beste hodene til å skape noe selv. I dag har særlig ingeniører gode vilkår i arbeidsmarkedet. De med best forutsetninger for å starte eget, er allerede i en fast og trygg jobb, sier Bækkelund.

Startuplab holder til like ved Blindern, og har deremed ikke lange veien til sultne studenter. I løpet av siste året ble det skapt 50 it-selskaper der.

– Studenter jages av større selskaper allerede før de er ferdig med studiene. Men mange motiveres også av mulighetene som følger av å starte for seg selv. Noen inspireres til å starte eget, mens andre blir en del av gründerteamet, ifølge Bækkelund.

Her er noen andre navn som er med:

Tor Bækkelund – tidligere administrerende direktør i Hugin og engelinvestor, Stig Nordal – partner i Steenstrup Stordrange og engelinvestor, Ingar Østby – medgründer av Hugin og Northzone og engelinvestor, Rein Inge Hoff - medgründer Intergate, Icon medialab og The Growth Factory, Gunnar Evensen – administrerende direktør i Get, Rolf Assev fra Opera Software, Dragonbox og engleinvestor, Johan Dolven – gründer av Zoomit, administrerende direktør i HELP Forsikring, Tomas Settevik – tidligere administrende direktør i Pronova Biopharma, i dag administrerende direktør i Stokke.

Selskapene Oslotech og Katalysator er også med på laget.

Les om: