Ledere må gå i Software Innovation

Ledere må gå i Software Innovation

Sju norske ansatte sies opp og 19 permitteres etter krisekvartal.

I april ble Software Innovation fjernet fra notering fra Oslo børs, men det første kvartalet med nye eiere har ikke svart til forventningene.

Det er den norske organisasjonen som ikke leverer varene, og i dag fikk de ansatte beskjed om at ledelsen må ty til sju oppsigelser og 19 permisjoner her til lands.

- Inntektssiden er lavere enn forventet i den norske organisasjonen. Samtidig har vi solgt unna endel virksomheter og skal rendyrkes som et internasjonalt softwareselskap. Det gjør at vi trenger en flatere organisasjon, og dermed har vi fått noen overflødige ledere, sier konsernsjef Frode Haugli til Computerworld.

Halvt år

De 19 skal i første omgang permitteres i seks måneder. Da håper selskapet at krisestemningen har lagt seg.

- Vi benytter oss av permitteringer, fordi vi tror dette er en midlertidig situasjon, en forbigående periode. Markedet vil ta seg opp igjen, og da ønsker vi å få flest mulig tilbake. Det er ikke lett å spå nøyaktig om dette, så permitteringsperioden kan bli både kortere og lengre, sier Haugli.

Programvareselskapet har totalt rundt 380 medarbeidere, drøyt 250 av disse sitter i Norge. Rundt ti prosent av den norske arbeidsstokken skal altså ikke møte på jobb de neste seks månedene.

- For de som berøres, handler det ikke om størrelsen på tallet. Det er nødvendig, men det siste tiltaket enhver leder vil gå til, sier Haugli.

Nye eiere

Det norske investeringsselskapet Borea kjøpte seg opp i Software Innovation i desember i fjor, og fjernet selskapet fra børs 1. april. Selskapet ble stiftet i 2002 med startkapital fra Fritz Rieber, Trond Mohn, Morten Ulstein og Helge Møgster, og har rundt tre milliarder kroner i forvaltningskapital.

- Opplever du at de nye eierne er utålmodige etter resultater?

- Dette har ikke noe med eiersituasjonen å gjøre. Vi har gjort det som er riktig å gjøre, repliserer Haugli.

Les om:

IT-Karriere