LG med stilig Android-ur

LG med stilig Android-ur

Overrasker med dataarmbåndsur som ser ut som – et armbåndsur.

Er LG G Watch R den stiligste Android-baserte dataklokken på markedet?

Ja, og den kan godt komme til å grabbe kunder blant dem som egentlig hadde tenkt å kjøpe Motorolas Moto 360, tror IDGs Android-publikasjon Greenbot.

Begge skiller seg fra mange konkurrerende smartklokke-konsepter ved at de har et rundt design som gjør at de ser mer ut som klassiske analoge armbåndsur enn som en moderne datadings.

LG G Watch R

LG har nå sluppet ut bilder og grunnleggende informasjon om sin nye LG G Watch R én uke før den store IFA-messen i Berlin åpner. På elektronikkmessen er det ventet et vell av produkter innen sjangeren kroppsnære it-enheter.

LG satser sterkt på smartklokker og vil gjerne være hoffleverandør av Googles teknologi på dette området, Android Wear-teknologien, på samme måte som LG står sentralt i Googles mobil- og nettbrett-satsing.

Nexus-produktene er Android-baserte mobiler og nettbrett produsert av LG i tett samarbeid med Google.

For noen måneder siden lanserte LG sin LG G Watch, som Greenbot betegnet som en kjedelig demo av Android Wear mange talenter.

Stiligste smartklokken hittil

Med den nye LG G Watch R – skal vi gjette på at R står for Round? – har pipen fått en annen låt. Den betegnes som den stiligste smartklokken hittil basert på Android Wear-definisjonen.

Den minner mer om populære sportsur som TAG Heuer og Timex enn om et stykke forbrukerelektronikk, spesielt når man aktiverer det kronograf-aktige brukergrensesnittet, ifølge Greenbot.

Kronograf er betegnelsen på et ur som i tillegg til vanlig klokkefunksjon også har en stoppeklokkefunksjon, ifølge Wikipedia.

Skjermen har en oppløsning på 360 x 360 piksler og er helt rund, med trykkfølsomhet over hele skjermflaten, uten en «død» sektor nederst, slik det er på Motorolas Moto 360.

LG G Watch R drives av en 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400-prosesor, har en 1,3-tommers OLED-skjerm, fire gigabyte lagringsplass og 512 megabyte minne.

Smartklokken drives av en 410 mAh-batteri, har gyroskop, akselerometer, kompass, barometer og monitor som registrerer hjerterytmen. Den skal være støv- og vannbestendig i tråd med IP67-standarden. Dermed bør den i det minste tåle en forsiktig dukkert eller en dusj.

Mer info på IFA

I skrivende stund er det fortsatt mye man ikke vet om LGs nye smartklokke. Hverken pris, vekt eller lademetode er offentliggjort ennå. LG har heller ikke sagt noe om når den kommer i salg, annet enn at det ikke vil skje før i fjerde kvartal i år.

De som vil vite mer om denne smartklokken, får følge med på våre nettsider neste uke. Da vil både PC World Norge og Computerworld være tilstede på IFA-messen i Berlin, og LG er blant firmaene vi vil oppsøke.

Les om: