Logica sparker 1300 mann

Logica sparker 1300 mann

Ser seg nødt til å foreta justeringer som følge av et tøffere økonomisk klima.

- Vi har sterke langsiktige kontrakter, men vi ser at våre kunder også rammes av den økonomiske krisen og er villilg til å investere mindre, sier Louise Fisk, Head of External Relations til IT-Bransjen.

Nedbemanningen i Logica kommer fordi selskapet vil forberede seg på et tøffere økonomisk klima i markedet.

Fisk mener det er riktig både for selskapet og kundene at de tar grep nå som de ser at markedet vil preges av en mer vanskelig økonomisk tid.

- Nedbemanningen vil skje i løpet av de to neste årene, men Norge vil ikke bli rammet av nedskjæringer. I første omgang er det store kutt i England, Belgia og Sverige, sier hun.

Tøft for svenskene

Hos våre naboer er det rundt 200 stillinger som skal kuttes, og flere kontorer vil bli lagt ned. Som et resultat tror Logica at marginene vil bli forbedret i Sverige og at virksomheten i Belgia vil gå i overskudd. Logicas vil spare inn cirka 700 millioner kroner i forbindelse med avskjedigelsene.

Administrerende direktør Andy Green, beklager på hjemmesiden til de som vil bli berørt av omstruktureringen.

- Vi beklager tapet av arbeidsplasser, og vet det vil berøre mange av våre virksomheter. Men vi er sikre på at det er best for våre kunder, folk og aksjonærer at vi står økonomisk stødig inn i den vanskelige økonomiske tiden fremover. Denne handlingen vil resultere i en bærekraftig marginforbedring i 2012, sier han.

Les om:

IT-Karriere