Lønningsdag for Cook

Lønningsdag for Cook

Tim Cook fikk med seg en mildt sagt pen aksjebonus da han tok over for Steve Jobs som Apples toppsjef.

I en melding til US Securities and Exchange Commission (SEC) levert mandag denne uken opplyses det at Apples nye toppsjef Tim Cook fikk en bonus på $376 millioner dollar da han tok over etter Steve Jobs.

SEC er det føderale tilsynet som har ansvar for verdipapirhandel i USA.

Bonusen, som er verdt i overkant av 2 milliarder kroner, består av 1 million RSU-aksjer.

Halvparten er tidsbegrenset i fem år, og resten i ti år, med forbehold om at Cook fortsetter i Apple.

Sulter ikke

I tillegg til opsjonene kan Cook smile bredt av en årslønn på i overkant av 5 millioner kroner, ytterligere 5 millioner kroner i bonus og rundt 100.000 kroner i forskjellige frynsegoder.

Til sammenligning hadde Cooks forgjenger, Steve Jobs, en årslønn på én dollar. I tillegg takket Jobs nei til ytterliggere aksjeopsjoner i løpet av sin siste periode som Apple-sjef.

Apple begrunner opsjonspakken til Cook i en pressemelding:

- I lys av Mr. Cooks erfaring i selskapet, inkludert hans lederskap under Mr. Jobs sykefravær, anser styret at hans fortsettelse som administrerende direktør er kritisk for selskapet, sier Apple i pressemeldingen.

Selskapet avsluttet forøvrig finansåret 2011 med en oppgang på 66 prosent i forhold til året før.

Totalt hadde selskapet en bruttoinntekt i underkant av 650 milliarder kroner, mot 400 milliarder kroner i finansåret 2010.

Nettofortjenesten i 2011 var på 155 milliarder kroner, en økning på 85 prosent mot 2010, da nettofortjenesten var på underkant av 84 milliarder kroner.

Les om:

IT-Karriere