- Mac-maskiner mest pålitelige

- Mac-maskiner mest pålitelige

Apple har minst feil og best kundeservice, viser ny rapport.

På mandag slapp Rescuecom sin første pålitelighetsrapport for 2010. Apple går rett til topps, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Rescuecom er en reparatør av datamaskiner, og utarbeider statistikker basert på antall supportsamtaler de får relatert til ulike leverandører. Påliteligheten til datamaskinene avhenger av kvaliteten på komponentene som er brukt og kundesupport. Om kundesupporten er dårlig, ringer folk til tredjeparts selskaper som Rescuecom i stedet.

Poengene genereres ved å sammenligne prosentandel av supportsamtaler med merkenes markedsandel. Apple har åtte prosent markedsandel for fjerde kvartal 2009, men står likevel bare for 2,2 prosent av service-samtalene til Rescuecom. Apple får en score på 365, og ligger dermed et godt stykke foran Asus og Lenovo som begge har 305, og langt foran Toshiba på 199 og HP på 149.

Dog har Apple lavere poengscore i fjerde kvartal enn i tredje kvartal, da de hadde 374, og langt under andre kvartal, da de hadde 394 poeng.

Men fremdeles holder de altså førsteplassen i rapporten, med god margin.

De gode nyhetene kommer samtidig som Apple havner på tredjeplass i Businessweeks faste kundeservice-barometer. Her ligger selskapet på topp blant teknologibedriftene. På andreplass blant it-bedriftene er Dell på 23. plass.

Også i fjor kom Apple godt ut på førsteplass.

Les om:

IT-Karriere