Mark Hurd ny Oracle-direktør

Mark Hurd ny Oracle-direktør

Får ny jobb etter sex-skandalen, mens Charles Phillips går.

Ifølge flere aviser i Amerikas forente stater, blir helgas spekulasjoner om Mark Hurd nå realitet.

I løpet av natta skal Oracle ha kunngjort at den tidligere HP-toppsjefen nå skal bli en av to meddirektører i Oracle. Den andre meddirektøren er Safra Catz, ifølge Wall Street Journal (WSJ).

Samtidig rapporteres det at Charles Phillips, som har vært en av meddirektørene i Oracle, nå forlater selskapet. Oracle har tidligere bekreftet at Phillips ville gå av som direktør, men avviste at han skulle forlate selskapet – noe de omtalte som ren spekulasjon.

Sex-ironisk

Ironisk nok mistet Mark Hurd jobben i HP etter anklager om seksuell trakassering og dårlig forretningsskikk. Selv om det ble påvist et «tett personlig forhold» mellom han og en leverandør – i form av en tidligere pornoskuespillerinne – ble Hurd frifunnet etter en ekstern granskning av dette punktet. Derimot konkluderte etterforskningen med at han hadde brutt god forretningsskikk, blant annet grunnet regnskapsmanipulering.

Phillips på sin side, kom i trøbbel tidligere i år, også på grunn av en dame. Ved en merkelig hendelse tidligere i år dukket det opp romantiske bilder av han og en dame som ikke var hans kone på reklameplakater i amerikanske byer. Han innrømmet senere å ha vært utro, og hevdet bildene måtte være en hevnauksjon fra den tidligere elskeren.

Senere dummet han seg ifølge Oracle ut på en teknologikonferanse, da han hevdet Oracle skulle bruke 70 milliarder på oppkjøp de neste fem årene, noe selskapet måtte tilbakevise i etterkant.

Også i styret

Larry Ellison hyller i en uttalelse sin gamle venn og tenniskamerat Mark Hurd, som har fått mye av æren for at HP-butikken har gått bra de siste årene.

- Mark har gjort en fantastisk flott jobb i HP, og jeg forventer at han gjør det enda bedre i Oracle, sier Ellison ifølge WSJ.

Hurd vil også sitte i selskapets direktørstyrte.

Hvem som tar over HP-sjappa etter Hurds avgang er fremdeles uavklart. Inntil videre er finansdirektør Cathie Lesjak konstituert.

Ønsket å slutte

Til tross for flere presseoppslag er Oracles nettside riktignok ikke oppdatert med denne nye informasjonen, og Phillips er fremdeles listet som direktør.

Phillips skal av Ellison tidligere ha fått beskjed om å bli til Sun-oppkjøpet er gjennomført, men Phillips selv skal ha indikert at han ønsket slutte forrige desember.

Ved overgang fra selskap til konkurrerende selskap er det heller ikke uvanlig med karantene mellom jobbene i teknologibransjen (les for eksempel saken IBM-veteran får ikke Apple-jobbe).

Les om:

IT-Karriere