Masterstudier gir fetere lommebok

Det lønner seg å ta en master, viser ferske tall fra Handelshøyskolen BIs årlige arbeidsmarkedsundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelsen viser at masterstudentene fikk en økning i begynnerlønnen inkludert bonus, på over 50 000 kroner siste år. Fremgangen er på hele 14 prosent.

Masterstudentene har en gjennomsnittlig begynnerlønn inkludert bonus på 411 000 kroner, og kan dermed regne med å tjene 50 000 kroner mer enn de uteksaminerte bachelorstudentene.

LES OGSÅ: Ingeniører med fulle lommebøker

- Lønnsøkningen gjenspeiler nok attraktiviteten til masterstudentene, sier Ann Kristin Helgeland Calisch, direktør for Master of Science på Handelshøyskolen BI.

- Næringslivet vet at kun de flinkeste studentene kommer inn på studiet. I fjor økte søkermassen med nærmere 30 prosent, og kun en av fire kommer gjennom nåløyet. Vi ser også at stadig flere med bakgrunn fra andre utdanningsinstitusjoner ønsker å ta masteren sin på BI, fortsetter Calisch.

Lyse framtidsutsikter

Undersøkelsen viser også at masterstudentene ser lyst på fremtidige karrieremuligheter og er svært fornøyd med jobbene sine.

- Vi snakker om en gruppe svært bevisste unge menneske. De har gjort bevisste valg, er høyt motiverte og målrettet. De vet hva de vil og de vet de er attraktive. I dagens marked kan disse menneskene derfor velge på øverste hylle, sier Calisch.

Både konsulentbransjen og de store konsernene ønsker fortrinnsvis masterstudenter. De mest attraktive traineestillingene besettes allerede et halvår før studentene er uteksaminert.

LES OGSÅ: Konsulentene snart utsolgt

- Bransjene vet at studentene er vant til et høyt arbeidspress og at de er villige til å stå på. Nå som sivilstudiene også er blitt 5-årige og del av masterstudiet, øker kjennskapen og kunnskapen om masterstudiene i næringslivet generelt, mener direktøren for Master of Science.

Les flere karrierenyheter på Karriere