MBA gir karrierehopp

MBA gir karrierehopp

En undersøkelse viser at MBA-kandidatene får et gjennomsnittlig lønnshopp på hele 180 000 kroner, som gir en snitt-årslønn på 550 000 kroner før bonus.

- Det er tydelig at man ved å ta en MBA setter fart på karrieren. Kandidatene får mer spennende arbeidsoppgaver og betydelig høyere lønn. De fleste rykker dessuten opp i en høyere stilling, sier Kristin Ølberg, som er studiesjef for MBA-studier ved Handelshøyskolen BI.

Hun forteller at MBA-programmet er et erfaringsbasert lederprogram, og at det derfor er vanlig å rekruttere kandidatene til konsulent- og lederstillinger.

Bytter stilling

Undersøkelsen viser at 93 prosent av kandidatene har byttet jobb innen tre år etter de var ferdig med programmet, og 90 prosent har en annen type stilling. 72 prosent har dessuten byttet arbeidsgiver.

LES OGSÅ: Langsiktighet gjør deg mer attraktiv

- De fleste betaler studiene selv, så det er klart det er mange som har et karrieremål med å bruke ett år på videreutdanning. En MBA fungerer på mange måter som en “booster”, og løfter karrieren opp på et nytt nivå. Samtidig er det ikke til å legge skjul på at erfaringen du har før du tar en MBA, også er viktig for hvilke dører som åpner seg etterpå, påpeker Ølberg.

Ølberg forteller at den typiske MBA-kandidaten er godt utdannet og har noen års erfaring. De er ofte mellomledere eller spesialister, med ambisjoner om å klatre videre for å jobbe på et mer strategisk nivå.

Les om:

IT-Karriere