Mener Europa kan reddes digitalt

Mener Europa kan reddes digitalt

Eu-kommisjonen tror teknologi med internett i spissen kan redde oss fra finanskrisen.

Eu-kommisjonen har kommet med en ny rapport, som blant annet skriver at it-økonomien kan redde Europa fra finanskrisen.

En offentlig høring vil nå være med på å avgjøre hvilken strategi som skal benyttes for å få gire opp den digitale økonomien ytterligere, skriver Comon.dk.

Koordinert politikk

Fra 2004 til 2008 økte andelen regelmessige internettbrukere i Europa med en tredjedel, til 56 prosent. Nå har halvparten av de private og over 80 prosent av bedriftene bredbånd.

- Europas digitale økonomi har et kolossalt potensial til å generere en enorm inntjening i alle sektorer. Men for å omsette denne til bæredyktig utvikling og ny arbeidskraft, må regjeringene utøver lederskap og vedta koordinert politikk som bryter med nåværende hindringer for nye tjenester, uttalte EU-kommisær Viviane Reding da rapporten ble lagt frem onsdag.

Få handler i andre EU-land

I rapporten skrives det blant annet at Europa er det første kontinentet i verden med flere mobilabonnenter enn innbyggere, med en dekningsgrad på 119 prosent. Av folk under 24 år i Europa bruker 66 prosent internett daglig, mens snittet av alle europeerne er 43 prosent.

Likevel er det en tredjedel av EUs befolkning som aldri har brukt nett, og det er bare sju prosent som har handlet fra en annen medlemsstat. EU slår et slag for å sikre brebånd til alle samt for å skape et nettmarked der det er lett for folk å bruke nettjenester på tvers av landegrenser.

Høringsfristen går ut i oktober.

Les om:

IT-Karriere