Mer fleksibel hverdag

Mer fleksibel hverdag

NY JOBB: Per Ramsrud er ny teknisk konsulent i 3Com der han skal få fart i enterprisesalget.

Første juli var Per Ramsrud på plass som ny teknisk konsulent i 3Com Norge. Han kommer fra HP, der han de siste fem årene har arbeidet som teknisk salgsstøtte for Procurve rettet mot partnere og til dels sluttkunder. Han har tidligere jobbet i Digital, Siemens og Eltele.

I 3Com skal han være en teknisk ressurs og ha spesielt ansvar for å lage gode anbud og følge opp anbudsforespørsler. Her er god teknisk innsikt viktig.

- Per skal også gjennomføre tekniske opplæring og workshop ute hos forhandlerne, drive sertifiseringer og ellers støtte hos kunde ved behov, forteller Anders Teigen i 3Com Norge.

- Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?
- Jeg skal jobbe med salg og salgsstøtte, og kommer til å jobbe tett med Anders Teigen som har en mer ren salgsprofil. Det innebærer blant annet besvarelse av anbudsforespørsler, spekking av løsninger og produkter, primært rettet mot enterprisemarkedet som er det jeg har jobbet med i alle år.

- Hva gledet du deg mest til med den nye jobben?
- Det er å jobbe med 3Com igjen. Jeg gjorde det en del år på nittitallet, den gangen selskapet hadde store markedsandeler. De har gode produkter, men det blir veldig utfordrende og spennende å løfte de i markedet. I tillegg er det selvfølgelig å jobbe med mennesker jeg kjenner godt og har jobbet med tidligere.

- Hva vil bli de største utfordringene?
- Det blir nok å løfte 3Com som merkevare igjen i forhold til det selskapet var tidligere. 3Com har nok ligget litt nede, om ikke med brukket rygg, og jobbet mest mot lavendemarkedet. Det må vi gjøre noe med ettersom porteføljen hovedsaklig består av produkter for mellomstore bedrifter og høyendedelen av markedet.

- Hva er den største forskjellen fra din tidligere arbeidsplass?
- Det er en mye mindre organisasjon, på godt og vondt. Procurve havnet etterhvert langt inn i HP-folden, som er mer rigid enn det Procurve var i begynnelsen i Norge, så fleksibiliteten og måten å jobbe på blir annerledes. 3Com er en mye smidigere og kjappere organisasjon, og har man behov for eksempelvis produktstøtte er veien mye kortere i 3Com enn den ble i Procurve etterhvert. Det er en europeisk organisasjon som er veldig gira på å få til noe igjen.

LES OGSÅ: Relanserer 3Com

Les om: