Mer konsumentsalg med ny RIM-sjef

Mer konsumentsalg med ny RIM-sjef

Thorsten Heins vil øke Blackberry-produsentens innsats mot konsumentmarkedet.

I går ble det kjent at Mike Lazaridis og Jim Balsillie forlater stillingene som toppsjefer i den kanadiske smarttelefon-produsenten RIM. Lazaridis og Balsillie har hatt en turbulent tid som ledere, og har den siste tiden vært under økende press fra aksjonærene.

Thorsten Heins overtar lederstillingen i selskapet, og får ansvaret for å sette en omstruktureringsplan ut i livet.

- Mike og Jim har nektet å ofre de langsiktige verdier mot kortsiktige gevinster, og det er det som har gjort RIM til det fantastiske selskapet det er i dag. Det er en filosofi jeg deler, og jeg ser svært spent på tiden som kommer, sier Thorsten Heins.

Mer konsumentsalg

Den nye toppsjefen har ikke indikert noen umiddelbar retningsendring for RIM, som sliter med hard konkurranse både på smarttelefoner og nettbrett.

I et intervju sier han imidlertid at han blant annet vil ta tak i selskapets markedsføringsstrategi.

- Markedsføringen må stå mer i sentrum. Vi må også orientere oss mer mot konsumentmarkedet, ettersom det er der mye av veksten kommer fra, sier Heins ifølge IDG News Service.

RIM kjøpte i april 2010 opp QNX Software Systems. Selskapet leverer et operativsystem som RIM ønsker at skal være grunnlaget for BBX, den neste plattformen i RIMs Blackberry-smarttelefoner og nettbrett.

- For 18 måneder siden tok Mike og Jim et dristig steg da vi måtte ta en avgjørelse rundt vår fremtidige plattform. De kjøpte QNX for å underlette omvandlingen av Blackberry-plattformen som vil skje de neste ti årene.

Tillit fra forgjengerne

Thorsten Heins kom til RIM fra Siemens Communications Group i desember 2007, da han ble ansvarlig for maskinvareutviklingen, og ble produkt- og salgsansvarlig i august i fjor.

Lazaridis og Balsillie har også forlatt posisjonene sine som styreledere for selskapet. Lazaridis, som var med på å grunnlegge RIM, blir nestleder for styret, mens Balsillie beholder en styreplass.

Lazaridis vil også være med i styret til en ny "innovasjonskomité" som skal jobbe tett med den nye toppsjefen.

Begge de to tidligere toppsjefene er store aksjonærer i selskapet, og eier rundt 12 prosent av selskapet. Da lederbyttet ble kjent falt RIMs aksjekurs med 8,5 prosent. Lazaridis sier imidlertid at han er så sikker på at Heins vil gjøre en god jobb i RIM at han planlegger å kjøpe aksjer for ytterligere 50 millioner dollar i selskapet.

a: